Waar zal er lustig worden gescoord? Waar gaan we een verrassende uitslag tegenkomen? Welke ploeg schiet omhoog en welke ploeg zit in een najaarsdepressie? Een vooruitblik op het programma van aanstaande zaterdag in West 2, regio Leiden en omstreken.

Eerste klasse zaterdag

GHC gaat het opnemen tegen Delta Sport. De Leidenaren wonnen midweeks nog ruim van topklasser Katwijk (!). De komende tegenstander is vierde op de ranglijst en heeft vijf punten meer dan de ploeg van Dennis Olman. Recent verloor de Vlaardingse formatie nog bij FC Rijnvogels (3-0). GHC is op het eigen complex nog niet geklopt en heeft nog steeds het beste doelsaldo van de eerste klasse.
Uit de laatste drie ontmoetingen wist GHC maar 1 punt te halen en die negatieve spiraal wil de ploeg van de Vliet maar al te graag doorbreken.
Een doorbraak lijkt ook van kracht te zijn voor FC Rijnvogels, dat de laatste twee duels juist wist te winnen. De Katwijkers zijn gestegen naar de negende plaats en hebben nog maar een punt achterstand op de Groene Hart Combinatie. Komende zaterdag is Vitesse Delft gastheer van de roodhemden. Die ploeg heeft weer drie punten achterstand op Rijnvogels, maar won kort geleden wel met 6-1 van RCL. Opvallend is dat de ploeg van Marchel den Haan het makkelijkst scoort, maar ook bijna de meeste keren moest aftrappen na een tegendoelpunt.
RCL komt tot dusverre het beste voor de dag als regionale ploeg, Na de winst op GHC stegen de manschappen van Frank Bloemheuvel naar de zesde plaats. Bij winst op ‘s- Gravenzande kan de Leiderdorpse formatie de top vier in wandelen en de komende tegenstander daar juist uit weg ‘kicken’.

Tweede klasse zaterdag

Ongekend boeiend is de strijd in de bovenste regionen van deze klasse. Het verschil tussen de nummer een, Forum Sport, en de nummer zeven, Valken’68, bedraagt slechts drie punten. De Voorburgse koploper is op doelsaldo eerste, maar twee andere ploegen hebben alleen al het zelfde puntenaantal. Valken’68 kan op gelijke hoogte komen van één van deze ploegen, namelijk Haaglandia. Deze technisch vaardige ploeg komt zaterdag op bezoek op ‘t Duyfrak waar Valken’68 nog niet verloor. Dat gebeurde sinds maanden wel op vreemde bodem voor de mannen van Andries Wendt. De andere twee regionale vertegenwoordigers hebben beduidend meer moeite met de tweede klasse. Roodenburg verloor alweer vijf duels op rij en moet het zaterdag ook nog eens opnemen tegen de huidige nummer twee, DSVP. Op verplaatsing won de ploeg van Patrick Kamperveen tot nu toe eenmaal. Vooral in de afwerking vlot het nog niet, maar in Leiden-Noord heeft men de overtuiging dat de kentering aanstaande is. Daar hopen ze ook in Oegstgeest op, bij de plaatselijke voetbalvereniging. Arie van Duijns ploeg is laatste en heeft pas 1 keer de zoete smaak van de overwinning mogen smaken. Gouda staat voor zaterdag op de rol op de Voscuyl.

Derde klasse zaterdag

In de derde klasse A is Koudekerk bezig aan een zeer pover seizoen. Na tien speelronden is de jonge formatie afgedaald naar de laatste plaats. Vooral het maken van doelpunten vergaat de ploeg aan de Gruttolaan niet eenvoudig af. De withemden kwamen tot nu toe aan de minste treffers (12). Daar kan zaterdag iets aan worden gedaan, wanneer Rohda’76 op de thee komt. TAVV voert de subtop aan en dat is op zich geen verkeerde plek voor het team van Henry Egberts, dat vorig seizoen nog uitkwam in de vierde klasse. De Ter Aarders starten de motoren voor een uitduel bij BE Fair in Waddinxveen, dat drie punten minder heeft maar wel een duel minder speelde. In district West I is Kagia bezig aan een opmars. De laatste twee duels werden omgezet in een overwinning, waardoor de achterkant van de ranglijst is verlaten. In Haarlem treft de ploeg van Ramon Hageraats het stokoude HFC, dat ondertussen al onder Kagia terecht is gekomen. De Leidse ploegen in de derde klasse B spelen vooralsnog de tweede viool in deze klasse. Komend weekend staat er een heus degradatieprogramma voor de deur. Bij een nederlaag pakt een pikzwarte lucht zich samen boven de sleutelstad. Lugdunum gaat op bezoek bij Loosduinen en moet winnen om de aansluiting niet verder te verliezen. Het onderlinge verschil is nu al drie punten in het nadeel van het Leidse groen en wit. De andere twee ploegen uit 071 treffen elkaar. vv Leiden start met een punt voorsprong aan het onderlinge treffen met LSVV’70. Vorig seizoen won de ploeg van toen nog Paul Pikaar met 1-2 bij de studenten. Hamvraag wordt dus wie zich in elk geval voor even uit de zorgen kan spelen.

Vierde klasse zaterdag

Twee ploegen steken na tien speelronden boven het maaiveld uit. Blauw Zwart en DWO geven elkaar nog niets toe en lijken ook komend weekend een te klaren klus tegemoet te gaan. De Wassenaarders zijn thuis nog ongeslagen en scoren er ruimschoots op los. VVSB kan nog lichtelijk aanhaken, wanneer er gewonnen wordt. De Noordwijkerhouters zijn evenwel al weken van de leg, hoewel GWS vorige week wel werd verslagen. DWO gaat nu op bezoek in Sassenheim. De ploeg van Jan Wansink won nog geen enkele wedstrijd. Nummer drie Woubrugge komt naar Leiden toe om de nummer tien, UVS, te willen kraken. De formatie van Joop Lamers kwam echter af en toe al verrassend voor de dag dus de uitdager van het leidende duo is gewaarschuwd. Leidsche Boys is als nummer vier uit op revanche na de zware nederlaag bij DWO van vorige week (9-1!). Oosterheem doet de Vliet aan met een bezoek. Hazerswoudse Boys won nog niet op een ander complex en krijgt nu de kans tegen Football Factory, dat pas vier punten vergaarde. In Weteringbrug gaan SVOW en Docos uitmaken wie zich steviger in de middenmoot zal nestelen. Alphia is min of meer verplicht in 4B om komende zaterdag te winnen van DCV. Deze ploeg verloor nog geen punt, terwijl Ted van Berkel met zijn team juist voor de tweede keer verloor afgelopen weekend bij Sportief. Het gaat tussen de twee bovenste ploegen is dus al zes punten. Na zaterdag kan er dus weer aansluiting zijn of de kloof blijft groot of wordt zelfs nog groter tussen de twee kampioenskandidaten.