De velden kregen afgelopen weekend veel te voorduren en verschillende wedstrijden gingen niet door, maar de wedstrijden van de zondag gingen opmerkelijk genoeg gewoon door voor alle zondagclubs uit de Leidse regio. Hopelijk is dat laatste, aankomende zondag in de laatste speelronde voor de winterstop, wederom het geval. Een overzicht van de duels van de regioclubs die zondag op het veld verschijnen.

Eerste klasse

FC Boshuizen won afgelopen zondag misschien wel de wedstrijd van het jaar van directe concurrent VELO (2-0) en mag zich daardoor “Wintermeister”  noemen in de Eerste Klasse. De ploeg van trainer Mario Koswal staat inmiddels zes punten los van de Haagse ploeg en mag zo hopen op een plaats in de Hoofdklasse volgend seizoen. Voor de winterstop staat er nog één belangrijk duel op het programma; niet alleen voor de punten, maar ook voor de Leidse eer. De laatste keer dat Boshuizen verloor was 7 speelronden geleden, toen het onderuit ging op bezoek bij Excelsior’20 (2-1). De tegenstander van aankomende zondag is UVS. De ploeg van de Kikkerpolder is op dit moment erg goed in vorm; het won de afgelopen 5 duels, waaronder ook het duel van SJC (3-0). FC Boshuizen is hoe dan ook de favoriet. Over dit aanstaande duel is het een en ander reeds terug te lezen op deze site (de familie Neuteboom aan het woord). SJC ontvangt in het laatste duel van 2011 VUC. Opmerkelijk feit is dat de Hagenezen dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd wisten te winnen. De zwartwitte brigade bezet op dit moment de twaalfde positie op de ranglijst, inclusief drie punten in mindering vanwege het opstellen van een niet-speelgerechtigde speler.

Tweede klasse

UDO gaat op bezoek bij DONK. In Gouda zou de ploeg van  Eelco Fielemon gezien de stand moeten kunnen winnen, maar het zal toch moeten oppassen voor de ploeg uit de stad van de kaarsen en de stroopwafels. DONK tekende twee speelronden geleden voor een verrassing door middenmoter Oliveo op geruime wijze aan de kant te zetten (1-4). Oliveo was overigens afgelopen zondag met 1-2 te sterk voor de Oegstgeestenaren. Een andere ploeg uit de regio Leiden verloor zondag eveneens in de tweede Klasse:  avv Alphen verloor met 4-0 van RKDEO. Geen schande voor de Alphenaren, aangezien hun tegenstander op de tweede plaats staat. Het duel waarin het er echt op aan komt voor avv Alphen, is de aanstaande wedstrijd tegen nummer 9 HMSH. Zelf bezet het op dit moment de twaalfde plaats met 4 punten achterstand op HMSH. Dus een overwinning is noodzakelijk om de aansluiting met de middenmoot te houden.

Derde klasse

Koploper Voorschoten ’97 neemt het op tegen nummer 6 FC Lisse. De Voorschotenaren doen het erg goed in de derde klasse; in 6 wedstrijden op een rij werd de winst gepakt en bovendien werd er nog geen enkel thuisduel verloren. Met FC Lisse moet echter wel rekening gehouden worden, want het boekte afgelopen zondag een gemakkelijke overwinning op nummer 10 ROAC (4-0). ROAC speelt op haar beurt een belangrijk duel op eigen bodem tegen DHL, een ploeg die evenveel punten heeft als Rijpwetering Oud Ade Combinatie. Opmerkelijk is wel het verschil in doelsaldo tussen beide ploegen: ROAC staat op +1 en DHL op -16. Een ploeg van even verder op, DOSR, is een elftal met wisselvallige resultaten, maar het wist wel de afgelopen twee wedstrijden te winnen. Tegen Moordrecht kunnen de mannen van Raymond Noordam hun goede vorm een vervolg geven. De ploeg die onlangs de mistige derby tegen DOSR verloor was Alkmania. De ploeg uit Roelofarendsveen speelt  een lastig duel tegen SVLY, de formatie die het beste doelsaldo heeft van alle ploegen en die bovendien SJZ op de hielen zit om de tweede plaats. De ploeg uit Zoeterwoude-Dorp deed het SVLY al voor door afgelopen zondag te winnen van Alkmania (1-0). Om niet verder uit de top weg te zakken zal SJZ in het laatste duel voor de winterstop moeten winnen van Foreholte. Rivaal Meerburg en tevens dorpsgenoot is wel afgehaakt bij de top 3, maar leverde afgelopen speelronde wel een knappe prestatie door SVLY op 0-0 te houden. Meerburg neemt het aanstaande zondag op tegen het kwakkelende Teylingen.

Vierde klasse

Van Nispen
wist in de topper tegen nummer drie Stompwijk de winst te pakken (2-1). Komende weekeinde reist de nieuwe koploper af naar Langeraar, om tegen nummer vier Altior te spelen. Vorig seizoen eindigde dit duel in een 1-2 overwinning voor de bezoekers. Ondanks dat de statistieken in het voordeel zijn van Van Nispen blijft het voor Altior een belangrijk duel om aansluiting met de top van de vierde klasse te houden. Het verloor zelf afgelopen zondag van een Leidse ploeg, die op één plaatsje lager staat. Docos doet zich met deze winst een groot plezier, aangezien de komende ronde geen punten kan pakken doordat het een weekendje vrij is van competitievoetbal.  Stadsgenoot FC Rijnland speelt een lastig uitduel tegen Stompwijk, terwijl de tegenstander van afgelopen zondag,GOL Sport,  het opneemt tegen ASC. De Oegstgeestenaren kwamen afgelopen speelronde niet verder dan een punt tegen Roodenburg (1-1). De ploeg van trainer Ramon Paardekooper hoopt dit weekend wederom punten te sprokkelen als het op eigen bodem aantreedt tegen Bernardus. Leidsche Boys hoopt de winter in te gaan met minimaal één punt. De ploeg is op dit moment nog puntloos en probeert te stunten tegen Warmunda. In Warmond probeert de thuisploeg natuurlijk het doelsaldo flink op te schroeven. Overigens was MMO afgelopen weekend de enige ploeg, die niet hoefde te spelen, maar is dat ploeg wel zo goed bevallen? De ploeg uit Hoogmade is tot nog toe ongeslagen en hoopt dit tot aan de winterstop te kunnen blijven zeggen. Wel moet er dan eerst worden afgerekend met het laaggeklasseerde Kickers’69 uit Leimuiden, dat vorige week weer eens won na de laatste zege op 15 mei van dit jaar.