Fikse tegenvallers, enorme meevallers juist of een resultaat naar verwachting. Het kwam allemaal samen op de tweede speeldag van de lagere klassen. Onze redactie zet een en ander nog eens op een rijtje en kijkt vooruit naar de derde speeldag.

 

Bizar was het verloop van de duels van GHC en FC Rijnvogels in de eerste klasse B. Beide formaties hadden met potlood al drie punten bijgeschreven, maar in de slotfase ging het (deels) fout. GHC kwam uitstekend voor de dag bij FC ’s-Gravenzande en liet de thuisploeg lange tijd naar adem happen. Zelfs bij 0-3 kreeg de formatie van Dennis Olman en Kees van Tongeren nog kansen op een nog grotere voorsprong. Uiteindelijk vielen de doelpunten aan de andere kanten en bovenal in hoog tempo. Met behulp van de arbiter, in de ogen van de Leidenaren, kwam de thuisploeg op gelijke hoogte en tot overmaat van ramp werd een eigen treffer GHC nog compleet  fataal. Ook FC Rijnvogels had zich een betere start van de competitie voorgesteld. Bij Breukelen ging een 1-3 voorsprong in rook op. Een punt resteerde, ook hier niet in de laatste plaats door een dwaling van de scheidsrechter volgens de Katwijkers. GHC heeft tot nu toe drie punten, Rijnvogels slechts een schamel puntje. Daartussen vinden we RCL terug, dat voor de tweede keer remiseerde. Dit keer werd het gelijk bij BVCB, een uitslag die ook aardig in lijn was met de krachtsverhoudingen.

 

Een klasse lager was er succes voor Valken’68 en Roodenburg en een verliespartij voor Oegstgeest. Van de drie regionale clubs is enkel de ploeg van Andries Wendt nog ongeslagen, hoewel de eerste thuiswedstrijd niet als gedenkwaardig de boeken in zal gaan. Ondanks het matige spel bewijzen de Valkenburgers, hoewel nog in een pril stadium, vooralsnog dat de tweede klasse niet te hoog gegrepen is. Roodenburg had niet al te veel moeite met SVC’08 en nam drie punten mee naar huis. De mannen van Patrick Kamperveen groeien langzamerhand naar elkaar toe. Oegstgeest was in het tweede deel van de wedstrijd de mindere van het balvaardige Haaglandia en wacht nog op de eerste volle winst. Spits Frank Janszen wordt node gemist en trainer Arie van Duijn zoekt nog naar de beste vervanger.

 

In de derde klasse B hebben LSVV’70 en Lugdunum, zij spelen hun thuisduels op het hetzelfde terrein, een slechte start. De kikkers leken op een eenvoudige zege af te stevenen, maar in de tweede helft kwam de klad erin bij de ploeg die graag wil meedoen in de titelstrijd. Ed Kluivers was er als trainer niet bij vanwege ziekte. Na het horen van de uitslag is het er naar verluidt niet beter op geworden. Traditiegetrouw is Wim Mugge’s ploeg moeizaam gestart. De trainer kondigde een zwaar seizoen aan en daar lijkt de langst zittende trainer gelijk in te krijgen.  De twee Leidse ploegen sluiten de ranglijst af met ook al acht tegentreffers in honderdtachtig minuten voetbal. vvLeiden speelde ook allerminst imposant, maar bleef toch de bovenliggende partij bij VCS. De volgelingen van Fred Filippo zorgden in elk geval wel voor de drie eerste punten namens de stad Leiden. In 3B leed Koudekerk de tweede nederlaag. Een feestdag, het fraaie nieuwe kunstgrasveld werd in gebruik genomen, bleef dus uit voor de formatie van Marcel Valk. In Ter Aar waren er meer tevreden gezichten waarneembaar na de eerste winst bij terugkeer in de derde klasse. Kagia, uitkomend in West 1, boekte na een zware nederlaag bij de opening nu een ruime overwinning, waardoor het zelfvertrouwen weer wat terugkeerde bij het verwachtingsvolle keurkorps uit Lisserbroek.

 

Drie koplopers in de vierde klasse A hebben nog de volle buit na de eerste twee speelronden. Twee van de regioclubs maken deel uit van de kopgroep, te weten Woubrugge en VVSB. Woubrugge demarreerde in de tweede helft weg van DoCos en de Noordwijkerhouters wonnen in Leiden van Football Factory dat net als SVOW nog puntloos is. Enerverend was het treffen tussen UVS en Hazerswoudse Boys. Nadat de stofwolken waren opgetrokken was het 3-3. Leidsche Boys is ook nog ongeslagen, maar winst bleef uit op bezoek bij GWS. In 4B ging Alphia na een complete offday snoeihard onderuit en worden de wonden gelikt door Ted van Berkel en de zijnen.

 

FC Boshuizen voerde een show op bij SJC en boekte de tweede zege in de eerste klasse B bij de zondagamateurs. Mario Koswal kon liefst zes keer zijn handen op elkaar krijgen, terwijl collega Laurens Mouter dat maar drie keer kon doen. Het syndroom ‘breien’ bleef dus achterwege bij de zeer technische  Boshuizerkade-formatie. Op eigen bodem was UVS een maatje te klein voor ADO Den Haag, dat gezien het aanwezige materiaal mee moet kunnen doen om de hoofdprijzen. Nico van der Salm wanhoopt nog niet na de tweede nederlaag, omdat zijn ploeg weldegelijk momenten kende om toe te slaan. Bij 1-0 trof zijn ploeg de lat en ook bij 2-4 sloeg pech toe met een inzet op de binnenkant van de paal.

 

UDO behield de punten in eigen huis, ondanks het feit dat Eelco Fielemon zijn ploeg zwaar gemankeerd het veld in moest sturen. De Oegstgeestenaren bleven echter overeind en speelden zichzelf nu ook op de kaart. Dat deed Alphen ook, hoewel Wilhelmus wel een punt mee nam naar Voorburg. UDO staat nu zevende, terwijl Erwin van der Zee zijn ploeg terugvindt op plaats elf.

 

SJZ is in de derde klasse de enige ploeg zonder puntenverlies. Bij Concordia werd met 2-3 gewonnen, terwijl alle andere ploegen al punten morsten. De streekderby tussen Foreholte en Teylingen eindigde onbeslist, hetgeen ook het geval was bij ROAC versus SEP. In Rijpwetering vielen acht treffers te noteren.  Voorschoten’97 stapte eenvoudig over Meerburg heen, terwijl FC Lisse nipt won bij Alkmania. DOSR keerde terug naar Roelofarendsveen met een 3-1 nederlaag na een visite bij DHL. SJZ wordt gevolgd door Voorschoten en Foreholte die vier punten ophaalden tot nu toe. Alle regioploegen zijn al van de nul af. Alkmania heeft de geringste oogst met 1 punt.

 

In de laagste klasse wachten FC Rijnland, dat pas 1 keer in de wei kwam, ASC, Leidsche Boys en Kickers nog op de eerste score op de rangschikking. Vooral het gedegradeerde Kickers kent dus een dramatische start. Dit keer werd met ruime cijfers verloren van Van Nispen. De grootste uitslag werd neergezet door Roodenburg. Leidsche Boys moest er met 5-0 aan geloven. Evenals de Leimuidenaren is ook ASC, eveneens afgedaald, slecht gestart. Altior deelde met 5-2 een fors tik uit aan de leerlingen van coach John Verschoor. Stompwijk, met Altior de ranglijst aanvoerend, had de handen vol aan GOL Sport dat sterker is geworden ten opzichte van vorig seizoen. Draws waren er bij Bernardus tegen MMO en Warmunda tegen DoCoS.

 

De meest opvallende resultaten op een rij: FC ’s-Gravenzande- GHC 4-3, SVC’08- Roodenburg 0-2, Roda’23- Kagia 0-6, KMD- Lugdunum 4-2, UVS- Hazerswoudse Boys 3-3, SJC- FC Boshuizen 3-6, Foreholte- Teylingen 2-2, ROAC- SEP 4-4, Altior- ASC 5-2 en Kickers’69- Van Nispen 1-5

 

Komend weekeinde is er uiteraard weer een volledig programma, waarbij onze redactie enkele duels wil aanstippen die op voorhand interessant zouden kunnen worden.

 

Zaterdag:  RCL- Spijkenisse (1B), FC Rijnvogels- DSO (1B), GHC- Alexandria’66 (1B), Valken’68- Gouda (2C), Roodenburg- MVV’27 (2C), Westlandia- Lugdunum (3B), VVSB- Woubrugge (4A)

Zondag: FC Boshuizen- Papendrecht (1B), Neptunus- SJC (1B), FC Lisse- Foreholte (3A), GOL Sport- Altior (4A), FC Rijnland- KIckers’69 (4A).

 

Het gehele programma kan de lezer ook terugvinden bij ons kader met programma, stand en uitslagen. Tevens is er in het tabje Redactioneel een overzicht geplaatst met alle stads-en streekderby’s. Wekelijks keuzes te over om een bezoek te brengen aan de regionale voetbalvelden. Een zinnige babbel met moeder de vrouw kan daarna altijd nog….