Niet alle ploegen speelden hetzelfde aantal wedstrijden door afgelasting of door een afdeling waarin een oneven aantal ploegen elkaar moet bestrijden. Pal voor het eerste inhaalweekend blikt leidenamateurvoetbal.nl terug met een reeks cijfers over de gespeelde thuis-en uitwedstrijden.

Zaterdag

Eerste klasse

GHC is thuis nog ongeslagen. Vier tegenstanders werden met de staart tussen de benen de bus in gejaagd. De ploeg van Dennis Olman kwam al tot zestien doelpunten en er werden pas drie goals toegestaan. RCL is ook nog ongeslagen, maar dat leverde vijf punten op. Dat zijn er zeven minder dan GHC. FC Rijnvogels won en verloor twee duels op eigen bodem. In uitwedstrijden ziet het plaatje er beduidend minder rooskleurig uit. RCL verloor twee keer en wacht nog inhaalduels met BVCB en Leonidas. GHC en FC Rijnvogels bleven vooralsnog steken op een puntje.

Tweede klasse

Valken’68 is nog ongeslagen en dit op eigen terrein, maar ook na de ontmoetingen op bezoek bij een tegenstander. Thuis leverde dat acht punten op, terwijl de formatie van Andries Wendt buiten Valkenburg vijf punten ophaalde. Roodenburg won één van de drie thuisontmoetingen en wist tot nu toe buiten Leiden vier punten te pakken uit drie duels. Oegstgeest kwam tot dusverre uit op vier punten op de Voscuyl, twee meer dan in uitduels. De ploeg van Arie van Duijn speelde vier keer elders en kon pas twee gelijke spelen over de streep trekken.

Derde klasse

In de ‘Goudse’ afdeling speelde TAVV nog niet gelijk. Thuis wonnen de Ter Aarders tweemaal en werd er een keer verloren. Op verplaatsing zegevierden de mannen van Henry Egberts twee keer en werd er net zo vaak verloren. Koudekerk komt na zeven speelronden tot één driepunter in eigen haven en uit werden door een winstpartij en een gelijkspel vier punten verzameld. In 3B hield LSVV’70 de punten twee keer in huis, maar ging de tegenstander ook al tweemaal juichend van het veld. Leiden speelde drie duels als gastheer en daarin werden alle resultaten al een keer neergezet. Lugdunum kwam thuis pas 2x in actie, met wisselend succes en drie punten. Elders won Leiden een duel, maar voor het overige gingen de Leidse ploegen enkel nog maar onderuit. LSVV en Lugdunum hebben al een negatief doelsaldo van respectievelijk 2-15 en 5-13. Kagia heeft pas vier punten in district West I en die werden allemaal buitenshuis binnen gesprokkeld. In Lisserbroek wil het nog niet lukken. Drie gespeeld, nul punten.

Vierde klasse

Leidsche Boys komt tot nu toe het best voor de dag op het eigen complex. Negen punten bleven al aan de Vliet. Docos is de enige regioploeg die nog niet verloor, maar bij de drie thuiswedstrijden zaten ook al twee gelijke spelen. UVS en GWS wonnen nog niet. De Leidenaren pakten twee punten uit drie botsingen en de Sassenheimers inden pas een punt uit vier duels. Woubrugge en VVSB pakten zes punten, Hazerswoudse Boys, Football Factory en SVOW kwamen tot drie punten na 15 oktober. In uitduels is Woubrugge nog niet geklopt (4-10) en komt ook VVSB goed voor de dag met negen uit vier. Leidsche Boys en Docos scoorden vier punten en dat is er 1 meer dan de verzameling van SVOW en UVS. Drie ploegen kwamen nog niet tot winst: Hazerswoudse Boys, GWS en Football Factory. De laatste twee zijn nog puntloos na respectievelijk drie en vier wedstrijden. Het doelsaldo van de jongste Leidse club is weinig verheffend: 1 schamel doelpunt voor en 27 keer was het vissen geblazen. In 4B gaat het alleszins behoorlijk met Alphia. Thuis werd de volle buit vergaard met vier zeges en uit namen de mannen van Ted van Berkel zes punten mee naar huis. Van de drie duels moest de Alphense formatie eenmaal capituleren.

Zondag

Eerste klasse

Voortvarend speelde FC Boshuizen tot dusverre de bezoekers naar huis met een nederlaag. Gevolg: een maximale score van negen uit drie. Van de vier wedstrijden buiten Leiden gingen er twee verloren, maar werden ook zes punten in de knip gestoken. UVS draait thuis 1 op 1 (4 punten) en daarmee zijn de blauwwitten niet echt tevreden. Uit kwam de equipe van Nico van der Salm echter nog minder uit de verf met 1 uit 3. SJC heeft van de drie regionale voetbalclubs de opvallendste score. Thuis wil het maar niet vlotten en wachten de volgelingen van Laurens Mouter nog op de eerste zege en dat is bepaald anders wanneer de Noordwijkers ‘op reis’ gaan. Negen punten uit vier is een meer dan voortreffelijke score. Nu moet de zwart-witte brigade in eigen huis het net nog gaan laten bollen.

Tweede klasse

Thuis kan avvAlphen nog wel overtuigen met zeven punten en pas één nederlaag. Het eerste punt in uitduels moet echter nog worden bewerkstelligd. Drie keer moest Alphen elders aantreden en dat leverde nog niets op, maar wel al tien tegendoelpunten. UDO speelde pas twee keer in Oegstgeest; het resultaat was een overwinning en een nederlaag. De ploeg van Eelco Fielemon is uit ook nog niet heel succesvol met drie verliespartijen. Enkel Woerden moest in het stof bijten.

Derde klasse

Van het peloton aan regioclubs zijn er drie nog ongeslagen op het eigen vertrouwde veld. Voorschoten en Teylingen kwamen tot tien punten na vier duels. SJZ kwam een wedstrijd minder in actie, maar scoorde wel een honderd procent- score. Meerburg verloor al een keer thuis, maar zegevierde daarentegen al driemaal. ROAC is de enige formatie die nog niet kon winnen voor het thuispubliek. Wel werd er twee keer een puntendeling overeen gekomen. Alkmania (7), Foreholte en FC Lisse (5) en DOSR (3) zijn (lage) middenmoters als het gaat om de resultaten als ontvanger. SJZ heeft nog een helft open staan in het gestaakte duel met SVLY. Als we deze tweestrijd even laten voor wat het is, mogen we concluderen dat de Zoeterwoudenaren het uitstekend doen met 9 uit 3. Meerburg en FC Lisse plukten zes punten weg buiten de eigen poorten. Drie ploegen wachten nog op de eerste uitzege: Alkmania, Teylingen en DOSR. De drie ploegen uit Leiden e.o. vergaarden wel ieder een puntje.

Vierde klasse

Vijf ploegen werden binnen de eigen vesting nog niet geklopt. MMO en Stompwijk’92 leden zelfs nog geen puntverlies met negen uit drie. Altior,Warmunda en Docos doen het ook goed op eigen terrein. De Langeraarders staan op 4-8, Warmunda op 3-7 en Docos heeft een winstpartij en een gelijkspel neergezet. Gol Sport valt ook op met negen punten, maar verloor al wel een keer in Leiden Zuid-West. Dat geldt ook voor Roodenburg, maar dan in Leiden-Noord. Wel was er al twee keer reden om te lachen voor de blauwzwarten. ASC won afgelopen weekend voor het eerst en dat kunnen Bernardus, Kickers’69 en Leidsche Boys nog niet zeggen. Leidsche Boys is zelfs nog puntloos.
Uit zijn er nog drie ploegen die nog niet werden geklopt. MMO (4-8), Stompwijk’92(3-7) en Altior (2-6) draaien niet voor niets bovenin mee in deze klasse. Kickers wist pas een punt bij te schrijven op de ranglijst na een uitwedstrijd, terwijl de drie Leidse ploegen Gol Sport, Roodenburg en Leidsche Boys nog niets in hun rugzak verzamelden na een uitduel. De defensie van Manuputty’s brigade kreeg voorts al twintig keer een goal om de oren.