interview167x60Valken’68 speelt zaterdag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Roodenburg komt op bezoek op ’t Duyfrak en speelt daar de een-na-laatste wedstrijd van 2011. Het belang voor beide ploegen is ronduit groot te noemen.

De twee laatste duels tussen Valken’68 en Roodenburg vonden plaats in het seizoen 2009/2010. Dat was nog in de derde klasse A. In Leiden-Noord werden beide doelen niet gevonden, terwijl  Roodenburg er met de zege vandoor ging in Valkenburg (1-2). In dat seizoen eindigde Roodenburg als tweede, terwijl Valken’68 genoegen moest nemen met de zesde positie.

Ondertussen ligt de krachtsverhouding anders voor de ploegen, die in de tweede klasse uitkomen. De ploeg van Andries Wendt gaat mee in de subtop en kijkt nog steeds nadrukkelijk naar boven. Roodenburg doet hetzelfde, maar dat is ook volkomen logisch gezien het feit dat de blauwzwarten op de laatste plaats terug te vinden zijn.

Verdediger Hendrik Boelee is resoluut in zijn beoordeling over die netelige positie. ,,Die positie is niet onterecht, afgaande op de eerste acht wedstrijden. Gezien de verbetering aan onze kant vond ik dat we in de laatste drie duels wel tekort zijn gedaan. Heel gek is het op zich niet dat we laag staan, want de trainer heeft een vrijwel nieuwe groep moeten smeden tot het basiselftal. Dat kost tijd. Het simpele doel is nu handhaving, daarna kunnen we gaan oogsten.”

In Valkenburg hangt de vlag er vooralsnog anders bij. Lars Ravensbergen, de laatste twee duels in het bezit van een basisplaats, ziet in Roodenburg een lastige tegenstander ondanks het gegeven van de ranglijst. ,,Historisch gezien heeft Valken het altijd lastig tegen Roodenburg. Voor het duel van Forum Sport van afgelopen zaterdag was de opdracht om vier punten te pakken en zo de winterstop in te gaan. Daarvan hebben we er 1 binnen, dus er moet nu worden gewonnen van Roodenburg. Als dat lukt, sluiten we goed af en zitten we kort op de bovenste ploegen. Aanvankelijk was ook de doelstelling om goed mee te kunnen en het lijkt erop dat dit haalbaar is. Misschien kunnen we dan na de winterstop minimaal meespelen om een periodetitel. Op de lange termijn wil Valken’68 terug naar de eersteklasse. Eerder was de club daar niet aan toe, maar er liggen nu zeker mogelijkheden.”

Boelee is over zichzelf ook niet onverdeeld tevreden. ,,Nee, het kan en moet beter. Ik heb echter de overtuiging dat het goed komt met mij en Roodenburg. Er valt nog veel vooruitgang te halen bij ons. Valken is een zware tegenstander, want een ploeg in vorm. Gezien de laatste gespeelde duels van ons geef ik Roodenburg echter zeker kansen.”

Ravensbergen gaat er vanuit dat hij meer gaat spelen. ,,Daar reken ik een beetje op, ja. Bij mijn debuut in 1 een paar weken terug werd ik uitgeroepen tot Man of the Match. Dat was een opsteker. Tegen Forum Sport speelde ik ook. Vanzelfsprekend speel ik graag mee tegen Roodenburg, een wedstrijd die toch wat meer tot de verbeelding spreekt.”

Valken’68 is thuis nog ongeslagen en heeft 19 punten verzameld. Roodenburg staat op twee zeges en een gelijkspel en verder werd er louter verloren, de laatste plaats tot gevolg.