Zaterdag 18 september 2010 was voor Rick van Tol een dag om gauw te vergeten. Tegen Kamerik raakte hij zwaar geblesseerd en een jaar verder is Van Tol pas (bijna) terug.

 

Met Koudekerk speelde hij inmiddels zijn derde wedstrijd in competitieverband, vooralsnog zonder succes. De ploeg van Marcel Valk slikte de derde nederlaag, waardoor de voorlaatste plaats het gevolg is. Van Tol is gefrustreerd over die positie, maar is blij weer op het veld te staan.

 

Nog even terug naar de destijds opgelopen blessure. Welke traject ben je in gegaan?

 

,,Het was destijds het derde competitieduel. Ik wist eigenlijk direct dat het foute boel was die zaterdag, maar het duurde uiteindelijk erg lang voordat de juiste diagnose werd gesteld. Na die wedstrijd ben ik terecht gekomen op de EHBO en ze hebben daar een foto gemaakt. De knieschijf was in orde, zo bleek. Ik ben vervolgens weggestuurd. Op zich heb ik maar een week met krukken gelopen en ik dacht dat de schade dan ook meeviel. Via de huisarts en orthopeed zijn er testen gedaan en daaruit bleek dat ook de kruisbanden okay waren. Men had meer het idee dat het te maken zou hebben met de meniscus en daarmee kon ik al vrij snel weer gaan voetballen, zo werd mij verteld. Dat bleek echter een onjuiste constatering te zijn en er is een scan gemaakt vanwege de aanhoudende klachten. Uiteindelijk bleek het toch om de kruisbanden te gaan, maar ondertussen was ik maanden verder. De orthopeed bood wel zijn excuses aan, vanwege zijn verkeerde inschatting. Al met al ben ik pas in december van dat jaar geopereerd. Met een patellapees uit het scheenbeen is er een nieuwe kruisband gemaakt en in de knie geplaatst. Daarna is het revalideren pas begonnen. Ik raad iedereen aan om bij twijfel een mri scan te laten maken. Bij mij heeft het langer geduurd dan nodig.”

 

Nu ben je weer terug en dat is behalve voor jou ook voor Koudekerk van essentieel belang.

 

,,Inmiddels sta ik er weer goed voor en heb ik de drie competitieduels meegespeeld. Trainer Marcel Valk had de insteek om te kijken hoe ver ik kon gaan en daarin vond hij het belangrijk mij juist te laten starten in wedstrijden. Gelukkig heeft mijn knie het gehouden en ben ik dus weer terug. Nog niet op het oude niveau, want ik mis nog wel ritme en het is nog wat onwennig. Dat is een kwestie van tijd en dat komt op zeker goed.  Nu neem ik bijvoorbeeld alweer de vrije trappen, dus ik maak stappen. Wel frustreert het dat ik nog geen maximale bijdrage kan leveren voor Koudekerk, want het loopt duidelijk nog niet naar wens.”

 

In de eerste duels speelde Koudekerk ook niet op oorlogssterkte. Dé reden van de drie nederlagen?

 

,,We missen Oege Pennin en Richard van Heijningen, maar die komen spoedig weer terug. Pennin kan goals maken en Van Heijningen brengt veel ervaring in. Het is niet zo dat we slecht spelen, maar we speelden tot nu toe tegen ploegen die een handbalvereniging optrekken. Daar hebben we veel moeite mee. Zeker als we achter komen, weten we geen bres te slaan. CVC Reeuwijk en Perkouw hielden tien man achter de bal. Op zich ben ik ervan overtuigd dat we op elke positie een betere voetballer hebben staan dan de tegenstanders die we troffen, maar we krijgen herhaaldelijk counters om de oren. Misschien moeten we wat anders gaan spelen en ook meer inzakken. Komende week gaan we het daar ook over hebben binnen de groep. We hebben een prima trainer en dit is ook een prima groep. Nu de punten nog.”

 

Binnen de club is duidelijk dat Koudekerk niet jouw eindstation is. Hoe zit je daar zelf in?

 

,,Ik wil alles uit mijn voetballoopbaan halen. Eigenlijk wilde ik vorig seizoen al knallen en kijken of ik een stap voorwaarts zou kunnen zetten. Door de blessure kwam daar dus niks van. Toch ben ik nu ook weer tot op het bot gemotiveerd en hoop ik vooral in de tweede seizoenshelft weer beslissend te kunnen worden voor Koudekerk. Daarna zien we wel weer verder.”

 

Volgende week Soccer Boys. Een lastige ploeg en een ploeg met al zeven punten. Zij boekten zelfs een 7-0 zege dit voorbije weekend. Blijft Koudekerk nog lang op de nul staan?

 

,,Noteer maar dat we volgende week van die hatelijke nul af zijn. Alle geloof dat het tij nu gaat keren.”