HomeVoetbalnieuws-leidenKampioenenmaker Rosdorff in zijn nopjes na winst op DOSR

Kampioenenmaker Rosdorff in zijn nopjes na winst op DOSR

-

Het zal ongetwijfeld flink hebben gestonken in de kleedkamer van SJZ; ook vandaag had trainer Ronald Rosdorff zijn groene polootje aan, en dat betekende dat de vijfde overwinning een feit was. Tegen het lastige DOSR werd het op Haasbroek 3-1. De ploeg is daarmee nog steeds los, want concurrent Voorschoten volgt op vier punten achterstand.

Echt gemakkelijk ging het niet voor de lijstaanvoerder. In de beginfase waren het juist de bezoekers die goed van start gingen. In het drukbezochte duel (300 toeschouwers) kwam DOSR al snel voor dankzij Joey Rietbroek, die al in de tweede minuut de 1-0 scoorde. De schrik zat er bij SJZ goed in, maar de overige kansen bleven door de bezoekers onbenut. De ploeg van trainer Rosdorff rook kansen en het was Kevin Bos die nog voor rust via een vrije trap zijn ploeg terug in de wedstrijd bracht (1-1).

Ook na rust was de koploper er niet gerust op. Opnieuw was het DOSR dat al direct na de thee  de touwtjes stevig in handen had. Net als in andere wedstrijden was het scoreverloop SJZ echter gunstig gezind. Het was de teruggekeerde Hans Coret jr. die een voorzet van Stefan Sleijser beheerst afrondde: 2-1. Toch voelden de Veners zich nog niet verslagen. De bezoekers probeerden met vier spitsen nog een doelpunt te forceren, maar het was toch de thuisploeg die met een prima counter tien minuten voor tijd via Fred de Koning het duel besliste (3-1). Dit tot grote tevredenheid van trainer Rosdorff, die zag dat zijn ploeg behoorlijk aan de bak moest, maar dat er toch gemakkelijk gescoord werd. ,,Het zit ons niet tegen: op cruciale momenten vallen in ons voordeel de doelpunten’’, meldt de eerlijke Leidenaar.

Voor DOSR zijn de druiven zuur. Trainer Raymond Noordam had het niet gek gevonden als zijn ploeg al voor rust met 3-0 was voor gekomen. De feiten wijzen echter anders uit. DOSR is inmiddels afgedaald naar de kelder van de derde klasse. Bij SJZ is de sfeer heel anders: de ploeg kan de bliksemstart nog deze maand bekronen met een periodekampioenschap.