UDO (zo, 2C)- Voor UDO komt de winterstop als geroepen. De club uit Oegstgeest draait een moeizaam seizoen en daar heeft trainer Eelco Fielemon recent zijn conclusies uit getrokken (zie interview van vorige week). Met Thomas Goebel spraken wij over hoe het nu verder moet.

Goebel, vaste waarde in het elftal, woont in Amsterdam. Al vier jaar, maar hij heeft er geen moeite mee om regelmatig te pendelen. Freek Tilman woont bij hem om de hoek en meestal gaan zij samen richting Oegstgeest. De laatste tochtjes vielen Goebel zwaar.

,,Ja,het is niet niets wat er is gebeurd. Dit is zeker niet mijn leukste periode bij UDO. Eerder heb ik het ontslag meegemaakt van Lex van der Horst en nu is er dus weer een trainer weg bij UDO. Het zijn wel twee verschillende verhalen, want Eelco heeft zelf de keuze gemaakt. Ik heb veel moeite met zijn beslissing, want ik heb een prima verstandhouding met hem. Maar bovenal vind ik het knap dat hij de knoop heeft doorgehakt. Dit heeft hij gedaan in het belang van de club. Hij had het gevoel dat hij de boel niet meer aan de praat kreeg en is daar eerlijk in geweest.”

Vorig seizoen draaide het goed bij UDO, maar dit seizoen wordt er te vaak verloren. Heb jij een verklaring?

,,Met een fitte selectie hadden we bovenin mee kunnen draaien. We hebben echter heel veel tegenslag gehad met blessures en het besef kwam al snel dat we het moeilijker zouden krijgen. De laatste jaren heeft UDO flink aan de weg getimmerd en daar hadden we graag een vervolg aangegeven. Helaas is het tot nu toe veel minder geworden. Voetballend zijn wij telkens gelijkwaardig of beter dan de tegenstander, maar er komt meer bij kijken en daarin hebben we te vaak niet thuis gegeven.”

Welk aspect wordt node gemist?

,,Wij hebben wedstrijden verloren op basis van het ontbreken van mentaliteit. Tegen Delft speelden we bijvoorbeeld heel goed en een week later kunnen we het niet bolwerken tegen een ploeg die met negen man het einde haalde. Dan klopt er natuurlijk iets niet. We zijn ontzettend wisselvallig en dat zal er snel uit moeten.”

Heb jij al enig idee hoe de club nu verder gaat en met wie?

,,Dat zal de komende weken duidelijk worden. Ronald van Wattum heeft het destijds van Lex overgenomen en dat ging prima. Ik denk dat hij de aangewezen persoon zal zijn om het op te pakken. De winterstop komt nu goed van pas. Daarin moeten de koppen, ook die van de spelers, bij elkaar worden gestoken. Tot nu toe heb ik er eigenlijk alleen met Sean, mijn broer, over gesproken. Verder heb ik het heel druk gehad, dus het is er nog niet echt van gekomen om andere spelers uitgebreid te spreken. Wel heb ik nog diverse keren met Eelco gesproken. Zoals gezegd vind ik het ontzettend jammer dat hij weg is. Ik had graag met hem doorgegaan. En ik weet ook dat veel spelers daar hetzelfde in zitten.”

Wat kan de groep zelf doen om er een betere tweede seizoenshelft van te maken?

,,Er moet niet worden gewezen. We moeten er samen uit zien te komen. Deze week zullen er gesprekken plaatsvinden en dan kunnen de feestweken benut worden om het hoofd leeg te maken. 3 januari gaan we weer verder en dat moet een frisse start worden. We kunnen er nog een mooi seizoen van maken. Als we maar bereid zijn om elke week strijd te leveren. Dat is het minimale wat je van een ieder mag vragen. We moeten verder, maar het is duidelijk geen leuke situatie. Het past ook niet bij UDO.”

UDO, in cijfers:

Thuis: 6-7-13-9
Uit: 7-7- 6-11
Totaal: 13-14-19-20
Grootste zege: 8-1 Vredenburch (thuis)
Grootste nederlaag: 3-0 HMSH en Wilhelmus (uit)