Begin januari 2012 zal er in Turkije tijdens de winterstop een toernooi worden georganiseerd. Diverse Leidse clubs zullen daar participeren en bij voldoende belangstelling van die clubs zal leidenamateurvoetbal.nl verslag doen van dit nieuwe initiatief.

 

Voetbaldier Tom Holswilder, Patrick Heijmans en Henk Buym hebben de organisatie in handen aan Leidse kant. Zij staan in contact met Joshua Brard, zoon van voormalig Feyenoord verdediger Stanley Brard van trainingskampen.nl.

oefenwedstrijdHet heeft er alle schijn van dat er vier Leidse clubs mee zullen gaan doen aan de ‘ Koetshuis Fairplay Cup’  Een ongehoord grote bokaal die beschikbaar wordt gesteld voor de winnaar.

 

Vooralsnog gaat het mogelijkerwijs om deelname van GHC, UVS, FC Rijnland en Roodenburg. FC Boshuizen en GHC brachten eerder een aantal dagen door in Turkije en kwamen meer dan enthousiast terug.

 

 

Naast het toernooi dat gespeeld gaat worden, kunnen de clubs zich dus voorbereiden op de tweede seizoenshelft van het huidige seizoen.

 

Zodra er de komende weken meer informatie voor handen is, zullen wij de lezer op de hoogte brengen van dit initiatief om de Leidse voetbalclubs nog meer onderling te binden. Dat is namelijk de belangrijkste invalshoek van de organisatoren. Er gaan nu al geruchten dat er volgend seizoen weer een editie zal komen, waarbij diverse clubs al min of meer hebben aangegeven om dan aan te sluiten. Natuurlijk gaan de gedachten uit naar het Zilveren Molen toernooi, tijden achtereen georganiseerd door het toenmalige LFC. Gaan oude tijden, hoewel in een andere vorm en op een andere locatie, herleven??????

 

Sponsoren die graag hun naam aan het toernooi zouden willen verbinden, kunnen contact opnemen met de organisatie.