De zondagtak van FC Lisse kreeg afgelopen speelronde een fikse tegenvaller te verduren. Op bezoek bij SVLY werd met maar liefst 7-2 verloren, nadat het verschil bij rust slechts één doelpunt was. Laurens van der Voort, trainer van de Lissenaren, had geen verklaring voor de ruime nederlaag van zijn team in de derde klasse A.

Was het de kracht van Sport Verbroedert Leidschenveen Ypenburg of kwam het verlies door de zwakte van Lisse? Van der Voort: ,,Ik zou het niet weten, we werden gewoon op alle fronten overklast. Zij waren heer en meester in de duels, pakten alle tweede ballen en wij lieten het maar gebeuren.” Bij rust was het door een doelpunt van spits Patrick Schaap nog maar 2-1 en leek alles nog mogelijk, maar Van der Voort wist wel beter: ,,Gedurende de tweede helft heb ik nooit de illusie gehad dat de 2-2 nog zou vallen. Daar maakten we totaal geen aanspraak op. Ik heb ook geen idee waar het aan lag, maar ik ga het niet op blessures gooien. Ik ben ervan overtuigd dat wij zeventien of achttien man in onze selectie hebben die het niveau aan moeten kunnen. Wellicht was het de vorm van de dag.”

Het tweede doelpunt van de Lissenaren kwam op naam van Joey Beelen, maar was alleen van statistische waarde. Op de vraag of de oefenmeester nog enige aanknopingspunten tijdens de wedstrijd heeft kunnen constateren was Van der Voort duidelijk: ,,Nee, totaal niet. Ik moet gewoon eerlijk zijn, ik ben zwaar teleurgesteld. Wat ging er niet fout? We zijn totaal niet aan voetballen toegekomen, wat ook mede de verdienste was van SVLY.”

Een blik op de stand in derde klasse A leert FC Lisse dat de gevarenzone wel erg dichtbij komt. Het gat met DOSR, dat voorlaatste staat, is slechts vier punten. ,,We moeten reëel zijn, we kunnen niet anders dan naar beneden kijken”, vertelt Van der Voort. ,,Dat is echt heel jammer, want voorafgaand aan het seizoen dacht ik dat we de kwaliteiten hadden om bovenin mee te draaien. We hebben een te jonge ploeg om kampioen te worden, maar een plek bij de eerste vijf kan nog steeds.”

Aanstaande zondag kan FC Lisse de nare smaak wegspoelen als Teylingen op bezoek komt. De Sassenheimers staan gelijk met de Lissenaren, maar hebben wel een beter doelsaldo.