HomeVoetbalnieuws-leidenVan Gijlswijk (SJC): ,,Duidelijk niet constant genoeg"

Van Gijlswijk (SJC): ,,Duidelijk niet constant genoeg”

-

In de eerste klasse B is de opdracht voor SJC duidelijk: meedoen in de top. Maar echte topploegen verspelen geen 3-0 voorsprong in een thuiswedstrijd. Tegen Excelsior ’20 gebeurde dit afgelopen weekend wel en de Noordwijkers etaleerden in één wedstrijd het probleem van SJC: de ploeg is te wisselvallig. Ondanks de 3-0 voorsprong werd het uiteindelijk 3-3.

Voorstopper Jeffrey van Gijlswijk kon er geen verklaring voor geven: ,,We speelden in de eerste helft gewoon heel erg goed voetbal. We kwamen 2-0 voor, waar het eigenlijk 4-0 had kunnen en misschien wel moeten zijn. Vervolgens maakten we vlak na rust de 3-0 uit een penalty; toen dacht ik dat de score nog wel hoger zou gaan uitvallen, maar opeens stopten we met voetballen.”

De Schiedammers kwamen daarna helemaal terug in de wedstrijd, met een 3-3 eindstand als gevolg.  De doelpunten aan Noordwijkse zijde kwamen op naam van Richard Versteden, Alexander Koppelle en Mike Koenders.

De wisselvalligheid van SJC was dus duidelijk zichtbaar in deze wedstrijd. Van Gijlswijk: ,,We zijn niet constant genoeg. Tegen UVS speelden we allemaal erg slecht, vorige week tegen HVV kwamen we daarentegen heel goed terug en nu dit weer. We hebben echt een goed team, zowel individueel als collectief, en we hebben ook genoeg ervaring binnen de selectie, dus ik weet niet waar het aan ligt.”

De komende wedstrijden tegen VUC en Papendrecht zijn van cruciaal belang voor het team van trainer Laurens Mouter. ,,Die moeten we allebei winnen als we willen aanhaken bij de top”, zegt Van Gijlswijk. ,,We moeten wedstrijden zoals tegen Excelsior ’20 gewoon leren uitspelen. Vijf minuten voor tijd maakten zij de 3-2. Dat kan op zich, maar nadat we aftrapten verloren we de bal binnen vijf seconden. Dat mag echt niet gebeuren. We hebben ook een beetje pech, denk ik.”

Volgende week staan er inhaalwedstrijden op het programma en heeft SJC een vrij weekend. Op 4 december kan de Sint Jeroens Club de nare nasmaak wegspoelen op bezoek bij Papendrecht, dat met slechts twee punten uit tien duels de laatste plaats bezet.

Extra bericht: De geplande feestavond had er dus voor SJC anders uit kunnen zien. Niet enkel werd er onnodig puntverlies geleden, maar ook was er gistermiddag brand ontstaan in de stoppenkast. Al met al een macabere middag met puntverlies, dikke mist en brandweerwagens op het complex.