Warmunda had zondag aan één goede helft genoeg tegen Kickers ’69 en vergroot daarmee het gat met de laatste plaatsen in de vierde klasse A. De Warmonders wonnen het duel met 2-1 en zagen de top van de ranglijst weer een stapje dichterbij komen.

De Kickers hadden voorafgaand aan dit duel pas drie punten behaald, dus voor het team van trainer Egmond Blinker telde er slechts één ding zondag: winnen. Warmuna-verdediger Ivo van Noord vatte de wedstrijd als volgt samen: ,,Wij waren in de eerste helft veel beter en hadden meer kansen moeten afmaken. Nu maakten we er slechts twee en kregen we het in de tweede helft zwaar te verduren. We stonden onder grote druk en rond de 75e minuut maakten zij de aansluitingstreffer. Maar echt grote kansen hebben ze daarna niet meer gekregen, dus al met al was het een verdiende zege.” Ricky Visser was de gevierde man bij Warmunda door beide treffers voor zijn rekening te nemen.

Over het team van Warmunda is Van Noord zeer tevreden: ,,Dit is het beste team van Warmunda in de afgelopen jaren. Onze trainer heeft een paar spelers meegenomen van zijn vorige club en die kunnen allemaal zeer aardig voetballen. We zijn dus alleen maar beter geworden. Ik denk ook wel dat wij bij de top horen in deze afdeling. Wat ik onder top versta? Een plaats bij de eerste vijf. Wij hebben daarvoor de kwaliteiten.”

Een periodetitel behoort volgens Van Noord ook tot de mogelijkheden: ,,Ik denk inderdaad dat een periodetitel reëel is voor dit Warmunda. We moeten de komende wedstrijden tegen drie laaggeklasseerde ploegen, dus als we van die duels er twee of drie weten te winnen vinden we weer aansluiting of misschien wel meer dan dat.”