HomeVoetbalnieuws-leidenVan Putten (FC Rijnland): ,,Eindelijk laten zien in een topper"

Van Putten (FC Rijnland): ,,Eindelijk laten zien in een topper”

-

FC Rijnland heeft goede zaken gedaan door Van Nispen zondag met 2-1 opzij te zetten. De Leidenaren nestelen zich met deze drie punten in de bovenste regionen van de vierde klasse A en willen op die manier terechtkomen in de nacompetitie.

Het team en de vereniging zijn volgens Rijnland-speler Janus van Putten helemaal klaar voor promotie. Van Putten: ,,In de eerste helft speelden we goed. We creëerden kansen, maar scoorden er slechts één. In de rust hoorde ik de trainer van Van Nispen zeggen dat wij zeker met 3-0 voor hadden moeten staan. En daar had hij gelijk in.”

In de tweede helft ging de wedstrijd meer gelijk op, maar bleef FC Rijnland de bovenliggende partij. ,,Wij hadden het betere van het spel, ook in de tweede helft”, analyseert Van Putten. ,,Vlak voor rust kregen we de gelijkmaker om onze oren, nadat Mike van Koppen ons op een 1-0 voorsprong had gezet. Dan ga je toch anders die tweede helft in. Maar we bleven voetballen en nadat de keeper een schot van Van Koppen had gelost, kon aanvoerder Jeffrey Smeele de 2-1 binnenschieten. Daarna zijn we niet meer in gevaar gekomen, we hebben de wedstrijd professioneel uitgespeeld.”

Nu Rijnland de aansluiting heeft gevonden bij de top van de ranglijst is het tijd om over de ambities van de Leidenaren te praten. Daar is Van Putten zeer helder in: ,,Wij willen promoveren. Het team, de vereniging, iedereen is er klaar voor. Onze kansen zijn zeker reëel, als we het maar laten zien in de topwedstrijden. Eindelijk hebben we dat gedaan vandaag.”

Eerder al gaf Smeele op deze website aan dat het zeker mogelijk was voor Rijnland om een periodetitel te pakken. Van Putten is het dus met zijn aanvoerder eens: ,,De hele groep staat erachter. We moeten erop en erover.”

Op dit moment bezet FC Rijnland de vijfde positie met zeven punten achterstand op koploper Stompwijk. Volgende week staat er weer een mooie affiche op het programma, want dan mogen de Morsbewoners op bezoek bij Roodenburg. De ploeg uit Leiden Noord heeft acht punten minder dan Rijnland en bezet de negende positie. Ronald Minks FC Rijnland wist uit de laatste vijf duels twaalf punten bij elkaar te voetballen. Een ongekende weelde in het Morskwartier.