HomeVoetbalnieuws-leidenDe ideale app voor de leiders van jeugdelftallen

De ideale app voor de leiders van jeugdelftallen

-

AppLogo smDe komende weken zal in het weekend aandacht besteed worden aan een opvallende applicatie of website. In dit eerste deel wil ik een interessante applicatie voor de Android telefoons belichten: de voetbal coach. Voetbal Coach is de App waarmee je als amateur voetbal coach eenvoudig de wedstrijden van je team plant, beheert en registreert.

Ik kwam deze app vorige week tegen toen ik op zoek was naar leuke voetbal applicaties (apps) voor op mijn Android telefoon. Na het installeren was ik blij verrast. Eindelijk een app die gemaakt is voor de amateur jeugdleiders. Na het invoeren van je eigen team (club en naam en positie van de spelers), kun je van start.

Vorige week moest de F1 van mijn zoon tegen Ter Leede spelen. Ik voer de wedstrijd (datum, uit/thuis, tegenstander en de duur van de wedstrijd) in en start de eerste helft. Direct begint de teller bovin in het scherm af te tellen. Na enkele minuten wordt er gescoord. Ik pak de telefoon klik op het scorebord en kan direct aangeven welke van onze spelers gescoord heeft. Voor de volledigheid tik ik de assist ook nog even in (optioneel). Op het scherm zie ik vervolgens netjes terug dat de 7de minuut gescoord is door Jurek. Hetzelfde geldt voor wissels.

Met de app kun je dus makkelijk en snel de hoogtepunten van de wedstrijd bijhouden. Maar dat is niet alles. Na de wedstrijd kun je het wedstrijdverslag direct doormailen naar je spelers / ouders. In de toekomst zal dit ook kunnen met twitter!

Mijn enthousiasme nam toe toen ik zag dat keepersbeurten (soms een administratie op zichzelf in de F), autorijbeurten (vanaf de D interessanter) en wasbeurten bijgehouden kunnen worden. Van de ontwikkelaar begreep ik dat in de volgende update de penalties die de jongens na afloop van de wedstrijd nemen, geregistreerd kunnen worden.

Zijn er dan helemaal geen minpunten? Het is nog een beta versie en soms start de app niet direct op en moet je hem een tweede keer starten. Ook zou ik graag statstieken willen opvragen: wie hebben dit seizoen allemaal gescoord? Daarnaast is het niet mogelijk om ingevoerde hoogtepunten achteraf te wijzigen. Je kunt de laatste toevoeging verwijderen echter niet aanpassen. Hoogstwaarschijnlijk wordt dit in de toekomst aangepast.

In ieder geval wilde ik jullie deze ‘ontdekking’ niet onthouden. De leiders van jeugdelftallen is het leven weer net iets makkelijker gemaakt…. al moet je wel een Android telefoon hebben om het te kunnen gebruiken.

Oh ja, de prijs: gratis (zolang de beta versie nog loopt). En mijn zoon won de wedstrijd met 4-0….

Voetbal Coach is te downloaden in de Android Market.