TAVV denderde vorig seizoen door de vierde klasse en na de 1-7 zege op WDS is de ploeg uit Ter Aar andermaal sterk begonnen aan de competitie in de derde klasse met zes punten uit drie duels.

 

Bij de ploeg van Henry Egberts was Pim Verlaan de grote man. ,,Nou dat weet ik niet. Als anderen dat zeggen is dat leuk. Maar eerlijk gezegd…het ging inderdaad wel lekker. Bij zes doelpunten was ik betrokken en vijf keer kreeg ik de assist op mijn naam. We waren op elke positie beter en scherper. Met een beetje meer scherpte hadden we over de tien goals kunnen maken, maar deze uitslag staat ook best aardig. WDS komt uit de tweede klasse en speelden vorige week nog gelijk tegen Berkel, een ploeg waar wij die week daarvoor van verloren.”

 

Toch heeft Verlaan het idee dat TAVV ‘gewoon’ bovenaan had kunnen staan. ,,Ons team was uitgegaan van zeven punten uit drie duels. Nu hebben we er eentje minder, maar eigenlijk aren we drie keer ruimschoots de betere ploeg. Het was dus mogelijk geweest om de maximale score neer te zetten.”

 

TAVV heeft ook dit seizoen om vooral te voetballen en geen peren naar voren te geven. Verzorgd voetbal is het credo. ,,Wij willen inderdaad zoveel mogelijk over de grond spelen en ons ook veelal beperken met ballen over tien of twintig meter. Dat gaat ook in deze klasse prima tot dusverre. Tegenstanders liggen ons ook beter, omdat zij doorgaans ook willen voetballen. Dat is wel een verschil met de vierde klasse.”

 

Over het niveau van de derde klasse is hij niet uitgesproken, maar over zijn eigen ploeg des te meer. ,,Ik weet niet of deze afdeling sterker of zwakker is dan in de voorgaande jaren. Wat ik wel weet is dat TAVV sterker geworden is. De spelers hebben zich ontwikkeld en bovenal zijn we grotendeels in tact gebleven. Er zijn twee A-junioren doorgebroken en we hebben een andere doelman. Verder is het voortborduren op de voorbije jaren. Om die reden heb ik er alle vertrouwen in dat TAVV veel punten kan gaan pakken, ook al zijn we een nieuwkomer in de derde klasse.”