Na twee duels waarin GHC er lustig op los scoorde tegen Spijkenisse en Capelle (beker) volgde in de ogen van Dennis Olman een onterechte nederlaag. Op bezoek bij Smitshoek wist enkel de thuisploeg het net te vinden.

De Haagse trainer was desalniettemin trots op zijn elftal. ,,We hebben werkelijk alles geprobeerd. De eerste twintig minuten speelden we uitstekend, maar vergaten we te scoren. Daarna werd het voetballend minder, maar bleef de wil om een goed resultaat neer te zetten zichtbaar. Na de rust moesten we het over een andere boeg gooien en is GHC gaan ‘pompen’. Helaas werden we niet beloond.”

In die fase werd de Leidenaren een loepzuivere penalty onthouden na een overtreding op Jim Raaff. Olman voegde daar direct aan toe dat ook Smitshoek een strafschop verdiende.

In de sterke openingsfase was Richard Guffens het dichtst bij een treffer geweest, maar hij had het geluk niet aan zijn zijde. Andermaal Olman: ,,Dit Smitshoek is een kampioenskandidaat en zo bezien hebben we het weer uitstekend gedaan, want onderaan de streep was er balans in de wedstrijd. Sterker nog, na rust hebben we veelvuldig op hun helft gespeeld. GHC heeft zich weer van de goede kant laten zien. In de eerste twintig minuten heb ik Kees (Van Tongeren, red.) aangekeken en gezegd ‘daar gaan we weer’, zo goed was het in die fase. Het mocht dit keer dus niet zover komen.”

GHC zakte een plaats op de ranglijst, doordat Nootdorp won van Vitesse Delft. GHC wacht daarnaast nog op de eerste uitoverwinning in competitieverband. In de vier uitbeurten werd vooralsnog pas één punt opgehaald. De laatste zege werd door de driekleur opgehaald bij Haaglandia, begin mei van dit jaar. Dat was nog in de tweede klasse.