Ondanks een aantal belangrijke afwezigen in de afgelopen periode, wist UDO zondag drie punten te halen op bezoek bij Woerden. De ploeg komt hiermee op zes punten uit drie wedstrijden.

 

De Oegstgeestenaren, waar de van een blessure herstelde Thomas Goebel weer bij de selectie zat, startten prima aan de wedstrijd met goede kansen om de voorsprong te pakken. Dat liet echter nog even op zich wachten; pas vlak voor rust werd het verschil gemaakt tussen de twee ploegen, via een doelpunt van Jordy Klaassen van UDO. In de tweede helft leek Voetbalvereniging Uithoudingsvermogen door Oefening, na een rode kaart aan de kant van Woerden, gemakkelijk de punten te gaan pakken.

 

Het tegendeel bleek waar: Woerden kreeg nog een aantal grote kansen op de gelijkmaker, waardoor het nog even billenknijpen was tegen het einde van de wedstrijd. Zo vond ook de geblesseerde Tobias Schaafstra, die zelf vanaf de kant moest toekijken, net als de eveneens geblesseerde Armond Dzulakian. Schaafstra: ,,We hebben de zege met veel moeite binnengesleept. De eerste helft waren wij de betere ploeg met veel meer balbezit, maar het spel aan onze kant was gewoon slecht. Hetzelfde gold voor de tweede helft. Nadat wij tegen tien man kwamen te spelen, dachten we met een man meer extra druk te kunnen geven. Op één of andere manier deed de situatie zich juist andersom voor en kwam onze ploeg volledig onder druk te staan, waardoor nog bijna de gelijkmaker viel. Gelukkig komen we nu op zes punten en kunnen we volgende week, thuis tegen RKDEO, weer beschikken over de voltallige selectie.”