artikel image_woubrugge_2Woubrugge heeft zich, zoals te verwachten viel, niet laten verrassen door staartploeg GWS. In Sassenheim werd het 0-4, na een magere 0-1 score halverwege. Woubrugge won een plaats op de ranglijst ten koste van het verliezende VVSB en is nu derde.

 

Trainer Jan Wouters wilde niet teveel woorden kwijt over het weinig aansprekende duel. ,,We kwamen na drie minuten al op voorsprong. Enerzijds was dat natuurlijk prettig, omdat zij dan ook wat moeten gaan doen, maar anderzijds sloop er direct gemakzucht in de ploeg. Dit onder het mom ‘het varkentje wel eventjes te wassen.’ Dan zie je meteen dat ook GWS een lastige tegenstander kan zijn. Sterker nog, zij kregen een enorme kans maar Lars van Halteren is een prima keeper bij ons.”

 

In de tweede helft werd het verschil pas echt duidelijk gemaakt en liep Woubrugge uit naar een simpele 0-4 overwinning. ,,We hebben een tandje bijgeschakeld en na de 0-2 was het wel gespeeld. Met alle respect, maar van dit soort tegenstanders moeten we altijd winnen. Dat zijn we verplicht.” Ferdy Dreef had de openingstreffer al op zijn naam gebracht en voegde nog twee doelpunten toe aan zijn totaal na de onderbreking. Tussendoor was Robin Stoof succesvol geweest.

 

Woubrugge heeft drie punten minder dan koploper DWO, dat VVSB nipt voor wist te blijven (1-0). Blauw Zwart is tweede en over twee weken staat de topper tussen de Wassenaarders en Woubrugge op het programma. Op voorhand een lastige klus voor Wouters en de zijnen. Blauw Zwart won al vier keer als gastheer, met de alleszeggende cijfers van vierentwintig goals voor en slechts 2 tegen.