artikel image woubrugge 2Woubrugge heeft een uitdrukkelijke wens. Zo snel mogelijk terugkeren naar de derde klasse. Die missie zal hoogstwaarschijnlijk niet slagen door de titel te pakken in de vierde klasse A. Afgelopen zaterdag ontnam Docos de laatste illusies weg bij de ploeg van Jan Wouters.

De achterstand op de koplopers, DWO en Blauw Zwart, was al aanzienlijk maar na de 3-1 nederlaag kan Woubrugge de titel wel op de buik schrijven. Wouters gelooft er ook niet meer in. ,,We hebben in kort tijdsbestek het seizoen weggegooid. Althans, de titel is uit zicht. Natuurlijk kunnen we nog wel spelen voor de derde of vierde plaats of voor de laatste periodetitel.”

De bezoekende club kwam al na twee minuten op achterstand en dat was een zuivere ‘weggever’ van zijn ploeg, vond Wouters. Vervolgens kwamen de bezoekers verder in last, nadat Marc Molleman het veld moest verlaten met een hoofdwond. Docos kwam nauwelijks in de problemen en na de 2-0, na rust gemaakt, was de wedstrijd wel zo ongeveer gespeeld.”

Wouters: ,,In de laatste weken verliezen we van de nummer acht, negen en tien. Negen punten dus het afvoerputje in. Tja, daar kan je als trainer moeilijk vrolijk van worden.”

Woubrugge, dat recent ook nog te kampen kreeg met een trieste gebeurtenis rondom één van de leden, kent een dip van jewelste. Volgende week kan de ploeg nog enigszins opbeuren, wanneer het inhaalduel met Hazerswoudse Boys op de rol staat. Speler Erwin van der Salm moet echter van ver komen, want ook hij zat er behoorlijk doorheen na de nederlaag in Leiden.

,,Het spel was chaotisch en we hadden zeker aan het begin veel moeite met het korte kunstgras. Later pakten we dat wat beter op, maar je kon duidelijk merken dat zij er meer aan gewend zijn. We zijn tot heel weinig kansen gekomen en dan weet je dat je een lastige wedstrijd aan het spelen bent. Ik ben bang dat de titel nu uit zicht is. We moeten nu zeker winnen van de Boys, maar dat zal ook niet meevallen. Zij blijven er altijd negentig minuten voor gaan.”

Van der Salm was ook niet bepaald amused over zijn eigen spel. ,,Nee, het ging niet heel geweldig. Ik heb anderhalve maand niet kunnen spelen, vanwege een gebroken rib. Ik merkte dat ik snel moe was en de balcontrole was ook nog niet geweldig. Maar dat komt vast wel weer goed. We moeten nu zorgen dat we alles winnen. Dan zien we wel waar we eindigen. Een stemming zoals na afloop tegen Docos heb ik nu wel weer gezien.”

Leider Bert Peet van Docos had een heel ander verhaal en was blij dat de jonge Leidse ploeg weer eens beter voor de dag kwam. ,,Een verdiende zege van onze kant. Melvin Dieke heeft Ferdy Dreef uit de wedstrijd gespeeld en dan valt er al het nodige gevaar weg van Woubrugge. Wij zijn niet zo bezig met de stand, maar willen voetballend progressie boeken en weerstand opbouwen. Dat gaat met vallen en opstaan. Wel is het zaak om zo nu en dan eens een potje te winnen, zodat het vertrouwen blijft. Als deze groep bij elkaar blijft, zie ik de toekomst voor de zaterdagtak rooskleurig in.”

Chris van Empel, net 18 geworden, was de grote man bij de withemden met twee treffers. Melvin van Gent nam de 2-0 voor zijn rekening. Dreef was nog wel in staat geweest om een echte spitsengoal te maken voor Woubrugge. Dat was echter een minuscuul pleistertje op een fikse wond bij de ploeg die nu al geen kampioenskandidaat meer is.