Roberto Escudero is met FC Boshuizen de beste ploeg van de eerste klasse B na de eerste seizoenshelft. Ondanks de nederlaag tegen UVS vorig week staat de formatie van Mario Koswal er prima voor. Middenvelder Escudero zet zich echter ook nog in voor de jeugd. In het kort enige informatie met betrekking tot zijn doordeweekse activiteiten.

Sport jongerenwerkers worden ingezet als Combinatiefunctionarissen bij de voetbalverenigingen FC Boshuizen, Roodenburg en vvLeiden. Sport jongerenwerk Leiden is een onderdeel van Stichting Jeugd en Jongerenwerk Holland Rijnland.

Boshuizen B-ElftalMet behulp van de combinatiefuncties worden de verbinding en samenwerking tussen de sectoren (vereniging en wijk) versterkt. De combinatiefunctionaris kan er onder andere voor zorgen dat het aanbod van sport en beweging in de wijken wordt verhoogd. In dit kader worden de nodige voorlichtingen gegeven. Bij problemen in de wijk staan de combinatiefunctionarissen direct paraat. Door projecten zoals TOP ( Talent Op Playground) staat jongeren participatie hoog aangeschreven in de wijken. De jongeren organiseren hun eigen sportactiviteiten en krijgen training in allerlei ontwikkelingsaspecten die daarvoor nodig zijn. Ook is dit natuurlijk ideaal om werkervaring op te doen en zo weer vrijwilligers te werven voor de toekomst.

Sinds maart 2011 zijn de vier sport jongerenwerkers werkzaam als combinatiefunctionarissen . Bij FC Boshuizen is Escudero (Leiden Zuidwest) werkzaam. Bij vvLeiden doet Brahim Lakhal (Morskwartier en Stevenshof) zijn werkzaamheden. Said Ajar (Slaaghwijk) en Robin van Wieringen (Leiden Noord) zijn actief bij vvRoodenburg. Deze vier jongens voetballen zelf allemaal in het Leidse amateurvoetbal en hebben binding met de verschillende verenigingen waar ze werken. Escudero is bijvoorbeeld speler van FC Boshuizen en Van Wieringen speelt bij Roodenburg.

Voor de verenigingen zijn de combinatiefunctionarissen bezig met verschillende doelstellingen. Het gaat hier onder meer om sportstimulering onder jongeren, vrijwilligerswerving, integreren in de club, ouderparticipatie en alles ter ondersteuning van de voetbalvereniging. Ook worden er veel sportactiviteiten georganiseerd in de wijken.

Meer informatie m.b.t. de bovenstaande werkzaamheden is terug te vinden via de sites:

www.combinatiefunctiesleiden.nl

www.stjjhr.nl

Boshuizen B-Elftal 2