artikel image boshuizenHoewel hij best reden tot klagen had, hield Mario Koswal zich behoorlijk op de vlakte. Eigenlijk was de trainer van FC Boshuizen hoofdzakelijk trots op zijn elftal, uren na de nederlaag bij UVS (3-2).

Hoe heb jij in grote lijnen de middag verteerd?

,,De wedstrijd is deels verpest en dat is zuur. De scheidsrechter heeft een stempel gedrukt op de middag en dat is jammer voor beide ploegen en het publiek. Ondanks de drie rode kaarten was het niet onsportief en hebben we het publiek leuke dingen laten zien. Ook al moesten wij dat op een zeker moment met negen man doen.”

Opvallend was dat jij je als trainer niet hebt laten gaan door emoties. Of is er later stoom uit de oren gekomen?

,,Nee hoor. Er is immers niets aan de hand. We zijn winterkampioen, twee andere concurrenten verloren ook en we hebben een redelijke voorsprong. En zoals een ieder heeft kunnen zien, waren wij zelfs beter met negen man en scoorden we nog ook. En even zo goed had het nog 3-3 kunnen worden. Wij moeten dit zien als een leermoment en het verder snel vergeten. Ik wil nog wel even kwijt dat ik UVS ook complimenten wil geven. Zij speelden heel sterk in de eerste helft met veel druk en die tegenstand is voor ons ook van belang.”

Het zag er even naar uit dat de wedstrijd definitief gestaakt zou worden, dat zou uitermate triest zijn geweest voor deze Leidse derby.

,,Ik was ook heel blij dat de wedstrijd is uitgespeeld. Niemand zit te wachten op minpunten. Daarom heb ik de jongens er ook op gewezen om rustig te blijven en de wedstrijd fatsoenlijk uit te spelen. En dat hebben ze prima gedaan.”

Toch nog even terug naar de balafdruk op het lichaam van de linksback van FC Boshuizen en de andere rode kaarten. Hoe heb jij een en ander gezien?

,,De afdruk was voldoende. Onze vlagger staat er ook niet voor joker, maar de scheidsrechter wilde van niets weten en gaf dus een strafschop en een rode kaart. Hij nam niet eens de moeite om naar de speler te gaan, die buiten westen lag. Even los van de vraag of hij terecht floot voor een handsbal van de keeper, had de scheidsrechter moeten besluiten om met tien tegen tien verder te gaan. Dat is nu eenmaal de straf die er voor staat. Toen dat niet gebeurde sloegen even de stoppen door. Het K-woord schijnt te zijn gebezigd en daar heb ik uiteraard ook moeite mee. Aan de andere kant had de leidsman het ook beter kunnen aanvoelen en een waarschuwing kunnen geven. Nu kregen we een dubbele straf en we hadden er daarvoor al één gehad. Bij de derde rode kaart was onze keeper een fractie te laat, hoewel ik dat meer ongelukkig vond. Hoe dan ook; ik wil er verder geen woorden aan vuil maken. We moeten verder en we staan er nog steeds geweldig voor.”

Maar er wachten wel wat schorsingen.

,,Het was een dure middag, maar ik heb de jongens vooraf verteld dat ik voelde dat de concurrentie puntverlies zou lijden. VELO en Quick verloren zelfs, dus laten onze nederlaag vooral niet zwaarder maken dan het is. Wij gaan nog steeds voor de titel en het zou erg leuk zijn als UVS de hoofdklasse in gaat via de achterdeur. Een Leidse derby in de hoofdklasse heeft immers nog meer waarde.”

Ook de deze week bij Sparta op stage zijnde Garry Mendes Rodrigues wilde de middag snel vergeten. ,,Prettig dat de concurrentie heeft verloren, maar ik had liever zelf gewonnen. We moeten hier een punt achterzetten en gewoon lekker doorgaan. Niets aan de hand.”