artikel image boshuizen 2Afgelopen zondag stond in de eerste klasse B de topper tussen koploper FC Boshuizen en naaste achtervolger VELO op het programma. In een spannend duel waren het uiteindelijk de Leidenaren die aan het langste eind trokken en zij bouwden daarmee hun voorsprong uit tot zes punten.

Boshuizen-aanvaller Nelson Monteiro keek met gemengde gevoelens terug op het duel: ,,We hadden een licht overwicht, maar zij waren levensgevaarlijk uit standaardsituaties. De eerste kans van ons was meteen raak, Rafik el Ousrouti scoorde,en ik had zelf de mogelijkheid om de wedstrijd op slot te gooien. Dat deed ik echter niet en dus bleef het spannend. Gelukkig maakte onze aanvoerder Roberto Escudero de 2-0 en was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.”

Het ging dus niet allemaal even makkelijk bij het team van Mario Koswal, dat doorgaans goed voetbal laat zien. ,,In het begin ging de wedstrijd gelijk op, maar tijdens de eerste twintig minuten na rust hadden we het heel erg moeilijk,” geeft Monteiro toe. ,,Onze keeper heeft een paar reddingen moeten verrichten in die fase. Of het aan de druk lag? Nee, ik stond er wel bij stil dat dit een belangrijke wedstrijd was maar qua beleving en voorbereiding heb ik niets anders gedaan. De trainer trouwens ook niet. We benaderen elke wedstrijd hetzelfde.”

Of dit ook geldt voor volgende week valt nog te bezien. Dan moet Boshuizen namelijk op bezoek in de Kikkerpolder, tegen UVS. Een heuse Leidse derby dus. Monteiro hierover: ,,Ik kom zelf uit Rotterdam dus ik ben er niet mee opgegroeid. Wel merk ik binnen de club en in de kleedkamer dat deze wedstrijd speciaal is. Ik hou daar wel van, zo’n wedstrijd waarbij er wat extra druk op ligt.”

Met zes punten voorsprong lijkt FC Boshuizen zich langzamerhand te ontdoen van haar belagers, maar Monteiro houdt zich nog op de vlakte: ,,Teams als SJC, ADO en ook VELO vond ik zeer behoorlijk, daar zijn we nog lang niet vanaf. Ik zou het wel heel mooi vinden als we kampioen worden, ik ben zelf maar één keer kampioen geworden en toen was ik nog heel jong.”

Dat eventuele kampioenschap zou eventueel behaald moeten worden zonder topscorer Gary Mendes Rodrigues, die stage loopt bij Sparta. ,,We zullen hem heel erg missen hier als het allemaal doorgaat, hij betekent heel veel voor ons”, zegt Monteiro. ,,Maar onze selectie is breed genoeg om zijn afwezigheid te kunnen opvangen, daar ben ik van overtuigd.”

Boshuizen heeft ondertussen indrukwekkende cijfers op het conto staan. Van de twaalf gespeelde duels werden er tien gewonnen. Thuis werd een tegenstander zelfs nog geen punt gegund. Op vreemde bodem pakte de Leidse equipe twaalf punten uit zes duels. Het doelsaldo is achtendertig goals voor en achttien tegen. Daarmee is het keurkorps ook veruit de beste van de eerste klasse B. Vorig seizoen verzamelde Boshuizen over 26 duels 34 punten. Dat puntenaantal is dus al in zicht.