artikel image Rijnvogels 2Onder leiding van tussenpaus Marchel den Haan heeft FC Rijnvogels de tweede seizoenszege op rij geboekt. Bij Leonidas kam de eerste uitzege op het scorebord voor de Katwijkers (2-5). Den Haan wilde niet veel weten van een schokeffect na het ontslag van Frenk van der Kleij.

,,Nadat we dramatisch slecht voor de dag kwamen bij RCL en verloren, kon het eigenlijk enkel maar beter gaan. Gelukkig is het vertrouwen weer wat terug. Een overwinning is nu eenmaal het juiste medicijn om uit een dal te klauteren.”

De bezoekers leken een eenvoudige voetbalmiddag te beleven nadat de nummer laatst op 0-2 was gezet, maar de Rotterdammers grepen vlak voor de pauze nog een strohalm. Het eerste Katwijkse doelpunt kwam uit een hoekschop van Wesley van Wijk tot stand na medewerking van de pover acterende defensie. Mo Moudou was verantwoordelijk voor de tweede treffer.
 

Na de pauze liet Rijnvogels er geen twijfel over bestaan wie de punten mocht gaan bijschrijven. Mitchel Beijersbergen zorgde met twee doelpunten voor een veilige kloof. Een hattrick zou ook mogelijk zijn geweest voor de van ARC overgekomen speler, maar dit keer ontbrak de scherpte. Moudou zette evenwel later zijn handtekening onder zijn tweede doelpunt, waarna de laatste treffer van de middag slechts voor de statistieken was.
 

Den Haan: ,,Deze twee overwinningen creëren rust en daar is de club bij gebaat. Dit is een klasse waarin je binnen enkele weken fors kan stijgen. Ik voel de steun van de groep en dat is een prettige wetenschap”, verwoordde Den Haan de voorlopige ommekeer.
 

De trainer was tevreden met de inzet van zijn gehele ploeg, maar schoof Sander van der Horst naar voren als de man die Rijnvogels aan zijn hand nam. Reden om Van der Horst aan de tand te voelen.
 

Rijnvogels is dus op de weg terug, maar ingetogenheid is nog op zijn plaats. Hoe kan het dat het nu opeens beter draait?

,,Op de een of andere manier is er een knop omgegaan. Het besef is bij iedereen en alles neergedaald dat het anders moest. Er wordt niet meer over het verleden gesproken en het is voor ons nu zaak om door te pakken. We zijn realistisch genoeg om te beseffen dat we pas twee potjes hebben gewonnen achter elkaar en je kent die uitspraak over die ene zwaluw. Ik ben in elk geval blij dat het snel kan gaan in deze eerste klasse.”

Speelde Rijnvogels in jouw ogen zo goed?

,,Nee, dat kan ik niet zeggen. Na rust ging het eigenlijk wel makkelijk, maar we kwamen niet tot groots voetbal. Met de concentratie was in elk geval niets mis en het is ook eerlijk om te stellen dat dit wel de minste tegenstander was. Ik blijf er ook bij dat Rijnvogels meer punten had moeten hebben. Zonde van al die onnodige nederlagen. Enkel tegen RCL waren we zelf dramatisch slecht en waren we daardoor kansloos.”

Is het gemor gestopt op de club?

,,Het viel nog wel mee, hoor. Maar de achterban had ook gelijk, want het ging ook slecht. Er wordt veel tijd en moeite in ons gestoken en daar moet dan wel wat tegenover staan.”

Toch nog een keer terugkerend naar Frenk van der Kleij. Is zijn vertrek bepalend voor jullie oprichting?

,,Nee, absoluut niet. Met hem hadden we misschien ook wel zes punten binnengehaald uit de laatste twee wedstrijden. Er moest wat veranderen, zoveel is zeker. Maar dat was niet aan mij natuurlijk.”

 
In Katwijk is men erg tevreden over jouw invulling van de taken. Hoe zie jij dat zelf?

,,Ach, het ging zaterdag wel lekker. Ik verricht een hoop loopwerk en daar kan ik het elftal mee helpen. Tot nu toe heb ik alles gespeeld, dus kennelijk is mijn spel naar tevredenheid. Het is aan anderen om te beoordelen hoe ik speel. Wel weet ik dat ik een groot verantwoordelijkheidsgevoel heb en dat ik mij de nederlagen heb aangetrokken. Dat is de aard van het beestje.”

 
Gaat het helemaal goed komen met jullie seizoen?

,,Ik wil niet te ver vooruit kijken. Volgende week wacht Vitesse Delft. Een ploeg die vorig seizoen nog hoofdklasse speelde. Ik weet niet of daar veel veranderd is aan de selectie, maar ook daar moeten we alles uit de kast halen. We staan nu bovenaan in de tweede periode en dat wil ik graag vasthouden. Ook staan we nog niet ver achter de koploper, dus er kan nog heel veel gebeuren. Maar laten we vooral van week tot week leven en op de grond blijven staan, want we zijn nou niet bepaald in de situatie dat we met de borst vooruit kunnen lopen. Maar nu ik weet hoe gezellig het is in de bus na winst, smaakt dat wel naar meer.”

{artsexylightbox picasaUser=”leidsregiovoetbal@gmail.com” picasaAlbum=”Leonidas_Rijnvogels_13_nov_2011″ }{/artsexylightbox}