artikel image_Rijnvogels_2Katwijk- FC Rijnvogels herpakte zich afgelopen zaterdag met een overtuigende 3-0 zege op Delta Sport. Na een bewogen week was een driepunter een regelrechte must voor de Katwijkse ploeg. Mitchel Beijersbergen en Dirk Varkevisser aan het woord na het ontslag van Frenk van der Kleij en de derde overtuiging


Hoe hebben jullie de week ervaren?

MB: ,,Ik vind het allemaal erg overdreven, al die heisa rondom de ontslagen trainer. Het is ook niet aan mij en ik bemoei me niet met randverschijnselen. Voor mij geldt maar één ding en dat is winnen. Of ik het vervelend vond deze week? Ach, wat ik zeg…een hoop drukte door wat nederlagen. Ik heb me geen zorgen gemaakt. Dat doe ik doorgaans toch weinig trouwens.”

DV: Ik denk dat het vertrek voor een trainer sowieso niet leuk is. Niet voorhem, maar ook niet voor een spelersgroep. Weliswaar zit ik al langer bij deze club, maar nog niet zo lang bij het eerste. Ik heb het wel een beetje zien aankomen, zo ging het niet langer. De druk werd alleen maar groter.”

Hoe zet het met jullie eigen boetekleed?

MB: Ik kijk niet terug naar wat is geweest. We moeten vanaf nu lekker gaan spelen. Ik denk nog steeds dat we een leuke groep hebben en we moeten nu achter de nieuwe trainer gaan staan en hem helpen. Vorige week donderdag werd er al goed getraind en zaterdag hebben we het kunnen doortrekken.”

DV: ,,We presteerden niet goed en dat mogen de spelers zichzelf aantrekken en kwalijk nemen. Nu ging iedereen er in elk geval voor en we toonden meer inzet dan de afgelopen weken. We stonden beter zoals dat heet en verdedigend kwamen we ook beter voor de dag. We hopen nu de juiste weg te zijn ingeslagen.”

Gekeken naar je eigen prestatie tegen Delta Sport, wat was jouw idee over de door jou gespeelde wedstrijd?

MB: ,,Ik maakte de tweede en dat voelde goed. Daarvoor kreeg ik ook een grote kans, maar maakte ik een verkeerde keuze. Al met al was iedereen blij met de overwinning, maar er is nog een hoop werk te verrichten. Dit wordt een nieuw hoofdstuk bij FC Rijnvogels. Wedstrijden als tegen RCL mogen niet meer voorkomen. We speelden daar heel slecht en hadden nergens recht op, hoewel zij ook maar alles lukraak naar voren schoten. Een offday van ons. In alle andere wedstrijden hadden we zomaar kunnen winnen. Dus nogmaals, ik maak me niet druk. Misschien staan we over een wedstrijd of zes wel bij de eerste vijf.”

DV: ,,Het ging wel lekker zaterdag. Maar dat was van kracht voor iedereen. We gingen er vol voor. Het geluk zat nu eens aan onze kant. Zij hadden de beste kans op 0-1, maar wij pakten uit de eerste de beste aanval meteen uit voor de voorsprong. Dit moet de start zijn van een goeie reeks. Volgende week wacht Leonidas en die staan laatste. Nee, we mogen hen niet onderschatten. In die positie ben je nooit, maar nu zeker niet. De verschillen in deze klasse zijn niet groot en het wordt voor ons ook zaak om uit ook eens te gaan winnen. Het is wel fijn dat we eindelijk weer eens de ‘0’ hebben weten te houden.”