nabeschouwing167x60Genieten van het weer en van een zeer boeiend duel tussen FC Rijnvogels en Nootdorp afgelopen zaterdag op de Kooltuin. Uiteindelijk wonnen de Katwijkers met 4-3, waarbij Emiel Buntsma met vier treffers de meest verrukkelijke middag beleefde.

 

Buntsma kwam over van toen nog derdeklasser Woubrugge en was toe aan een stap omhoog. De aanvaller koos voor de ambitieuze Katwijkse eersteklasser en 15 oktober 2011 zal nu met een goud randje verdwijnen in het plakboek van de topschutter.

 

Tot nu toe kwam je nog niet veel aan bod, maar nu heb je wel heel overduidelijk een visitekaartje afgegeven.

 

,,In het eerste competitieduel startte ik ook in de basis, maar toen had ik de pech dat ik na een minuut of twintig moest uitvallen door een hamstringblessure. Dat was een tegenvaller, want vanaf dat moment moet je proberen weer terug te komen en dat valt niet mee met een kwalitatief sterke selectie zoals die bij Rijnvogels aanwezig is. Ik ging daarna tweemaal wedstrijdritme op doen bij het tweede elftal en voor het overige heb ik op de bank gezeten bij het eerste elftal.”

 

Wanneer kreeg je te horen dat je nu wel weer een basisplaats zou krijgen?

 

,,Mitchel Beijersbergen kon twee keer niet trainen, omdat hij ziek was. Daarnaast is Marciano (Weidum, red.) op vakantie, dus ik voelde aan dat er mogelijkheden lagen. Donderdagavond heb ik er op de trainingsavond bewust niet naar gevraagd. Op de dag van de wedstrijd kwam ik er pas achter dat ik weer een kans kreeg en die moest en zou ik met beide handen aangrijpen. Voor mezelf, maar nog meer voor het team. Winst was een noodzaak en ik ben blij dat het zo is uitgepakt.”

 

Heb je wel eens eerder vier keer gescoord?

 

,,Toevallig heb ik bij mijn debuut in het eerste van Woubrugge ook vier keer gescoord. Eh, tegen Perkouw was dat geloof ik. Als ik de wedstrijd terug bekijk, moet ik wel zeggen dat het er vijf hadden moeten zijn. Ik speelde een keer de bal te ver voor me uit. Dat neem ik mezelf wel kwalijk. Gelukkig hadden de supporters er na afloop minder moeite mee, want er werd gewonnen.”

 

Probleem is wel dat Rijnvogels alweer veel tegendoelpunten te verwerken kreeg. Hoe komt dat toch?

 

,,Eigenlijk was er met een voorsprong van 3-1 niks aan de hand en moeten we ook gaan rusten met die stand en de zaak dan verder onder controle houden. Toch krijgen we dan in de gong van de eerste helft weer een onnodige tegengoal te verwerken en dat is tot nu toe bijna in alle wedstrijden wel het geval geweest. Vandaar ook dat we nog te weinig punten binnen hebben. We zijn vrijwel elke week beter en dan moet je ook zorgen voor de winst in dat soort wedstrijden.”

 

Het zal de pret niet hebben gedrukt, want er werd gewonnen en dan is en uitslag minder van belang.

 

,,Dat klopt wel, maar als je er telkens vier moet maken om te winnen vraagt dat heel veel van een ploeg. Als ik er tien zou maken, maar we verliezen met 11-10 dan is dat leuk voor mij, maar tegelijkertijd waardeloos. Na afloop was iedereen wel door het dolle heen en was het leuk om zoveel gefeliciteerd te worden. Dit moet een opsteker zijn en de opmaat naar meer successen.”

 

Nu scoorde je bij Woubrugge ook al veel, maar de eerste klasse is toch andere koek. Vier goals tot je eigen verbazing?

 

,,Ik weet wat ik kan en wat ik niet kan en speel daar ook naar. Als ik alleen op de keeper af mag dan is dat meestal wel aan mij besteed. Hopelijk heb ik op deze manier mijn kans gepakt, maar dat zal afwachten worden want een trainer maakt nu eenmaal de keuzes.”

 

Om jou te plezieren nog even terug naar jouw doelpunten. Weet je ze allemaal nog te beschrijven?

 

,,De eerste kwam voort uit een actie over rechts. Ik kwam schuin uit voor hun doelman en mikte tussen zijn benen. Dat lukte gelukkig. De tweede kwam van Bennie van Fruchten af. Die jongen kan een bal panklaar voor je leggen. Ik hoefde er enkel tegenaan te lopen. Ik nam de bal met links en deze kwam hoog in het net terecht. Heerlijk. Bij het derde doelpunt mocht ik Dirk (Varkevisser, red.) bedanken. Zijn voorzet kon ik via een halve omhaal tegen de binnenkant van de paal aanwerken. De laatste goal was vanaf elfmeter.”

 

Emiel Buntsma hoort er nu definitief bij in Katwijk

 

,,Het blijft altijd de vraag of een speler uit een lagere klasse een ander niveau aan kan. Ik moet zeggen dat ik hier heel snel kon wennen. Van daaruit ben ik stappen gaan maken en het is wel duidelijk dat dit één van de hoogtepunten was uit mijn voetballeven tot nu toe. Ik zit vol ambitie en dat wil ik bij Rijnvogels bewijzen.”

 

Buntsma startte ooit bij Woubrugge, om daarna lange tijd in de jeugd van Alphense Boys zijn potjes te spelen. Vervolgend werd hij gevolgd door ADO en daar kreeg hij ook een stageplek. Volgens eigen zeggen redde hij het daar niet, omdat hij ‘naast zijn schoenen liep’. Van die Buntsma was in het vraaggesprek niets te merken, want de maker van een kwartet aan doelpunten sprak voortdurend over teambelang. Dat neemt niet weg dat Buntsma de gevierde man was. Afgelopen zaterdag en nu, maandag 17 oktober, weer. Het is namelijk zijn geboortedag. Nootdorp weet dat zijn cadeau j.l. zaterdag al werd uitgepakt.

 

{moduleid [323]}