nabeschouwing167x60Katwijk- Broodnodig. Cruciaal. Bevrijdend. Trefwoorden die van toepassing waren op de overwinning van FC Rijnvogels op Spijkenisse. De eerste zwaluw maakt nog geen zomer (hoewel..), maar de eerste driepunter is eindelijk neergezet door de Katwijkse formatie.

 

Doelpuntrijk en miraculeus verliep het duel tussen FC Rijnvogels en Spijkenisse. De Katwijkers kwamen weliswaar op voorsprong, doelpunt van Carl Kraayenoord, maar daarna waren persoonlijke fouten weer fnuikend voor de ploeg die tot dit duel pas een punt vergaarde. Spijkenisse kwam op 1-3, maar dat was het sein voor de brigade van Frenk van der Kleij om de knop om te zetten. Nog voor rust zorgden Kraayenoord en Marciano Weidum voor balans. Na de doelwisseling pakte Rijnvogels de draad op, om de eerste seizoenszege binnen te loodsen. Michael Miranda en weer Weidum mochten zich de hand laten schudden.

 

Trainer Van der Kleij was meer dan opgelucht. ,,Ik dacht bij 1-3 dat het afgelopen zou zijn, omdat we natuurlijk al de nodige tikken kregen in eerdere duels. Juist op dat moment liet de ploeg zien dat het kan voetballen en om kan gaan met tegenslagen. Een groot compliment is op zijn plaats.”

 

Bij Rijnvogels viel Bennie van Fruchten in na blessureleed, terwijl de weer herstelde Jeffrey Sam-Sin al kon starten in de basis. De middenvelder raakte in de eerste helft opnieuw geblesseerd, dit keer aan zijn andere enkel. Een smetje op een eindelijk plezierige middag op de Kooltuin. Frenk van der Kleij draaide er niet omheen wie de Man of the Match werd en dus nam onze redactie de moeite Carl Kraayenoord (25) aan het woord te laten.

 

Jij werd dus de grote man van Rijnvogels genoemd door de trainer. Gestreeld?

 

,,Ach, wat is grote man? We hebben het met zijn allen gedaan en daar gaat het ook om. We begonnen weer alleraardigst, maar raakten daarna de weg kwijt. Eerlijk gezegd vond ik dat we in een fase werden weggetikt door hen. Na de 1-3 kwam bij iedereen het besef dat het zo niet langer zou kunnen. Opeens ging het lopen en bleven we ook goed voetballen.”

 

Jij scoorde tweemaal en die steun was goud waard. Waren het fraaie treffers?

 

Bij de eerste goal werd ik aangespeeld door Michael Miranda. Ik draaide weg bij mijn tegenstander en kon de korte hoek uitzoeken. De tweede vond ik echter mooier. Ik draaide weer weg, kapte mezelf vrij en met een ‘stiffie’ verschalkte ik hun doelman. Die 2-3 werkte voor ons als een rode lap op een stier. Het gevoel was helemaal terug en het besef van de must van de drie punten was er vanaf dat moment bij iedereen.”

 

Overbodig om te stellen dat deze overwinning als geroepen kwam voor de Vogels. Ontlading alom?

 

,,In de andere wedstrijden waren we ook niet de onderliggende partij. We waren telekns in staat om aan onze kansen te komen, enkel scoorden we niet voldoende en kregen we de treffers ook vaak te gemakkelijk tegen. Geloof me als ik zeg dat we ons geen zorgen maakten. Dat neemt niet weg dat we na afloop dolblij waren, want een nieuwe nederlaag had wel heel pijnlijk geweest. De ontlading was erg groot, maar we zullen nu door moeten zetten. Het geloof is er en we zijn nu zelf verantwoordelijk voor een opgaande lijn. Met deze groep moeten we simpelweg hoge ogen kunnen gooien of in elk geval kunnen gaan voor een periodetitel. Als dit team de geest krijgt, kunnen er mooie dingen ontstaan voor de Rijnvogels.”

 

Hoe ben jij dit seizoen ingegaan als voormalig speler van het tweede elftal?

 

,,Ik had niet verwacht zo snel een kans te krijgen in het eerste. De concurrentie is groot en ik realiseer mij dat ik van ver moest komen. Drie jaar terug balde ik nog in Quick Boys acht en destijds woog ik ook een kilootje of dertig meer. Met Rijnvogels 2 is het in een stroomversnelling gekomen en ben ik gegroeid naar een ander niveau. Vorige week mocht ik ook in de basis starten, na wat eerdere invalbeurten. Misschien dat ik nu mag blijven staan. Dat kan lukken door keihard te werken. Maar dat geldt voor alle spelers hier. We moeten elkaar voorin ook scherp houden. Bennie van Fruchten is ook weer terug en van Marciano Weidum weten we ook wat hij kan. Ook hij is op de weg terug naar zijn niveau van vorig seizoen. Hoe dan ook; dit pakken ze me niet meer af.”