artikel image Rijnvogels 2Aanvankelijk maakte Marchel den Haan al deel uit van de technische staf bij FC Rijnvogels, maar na het vertrek van Frenk van der Kleij werd den Haan tijdelijk doorgeschoven. Ondertussen maakte de club bekend dat Den Haan het seizoen gaat afmaken op de bank bij de Katwijkers.

Wanneer ging de kogel door de kerk?

,,Vorige week donderdagavond ben ik op de hoogte gebracht. Het bestuur was bij elkaar geweest en er is gesproken met een aantal spelers. Men is tot de conclusie gekomen dat het voor Rijnvogels het beste zou zijn dat ik het seizoen ga afmaken.”

Hoe is een en ander die donderdagavond verlopen?

,,Ik ben opgetrommeld door de Technische Commissie en zij gaven mij te kennen dat ze graag door wilde gaan met mij op de bank. Uiteraard vroegen ze ook hoe ik daar tegenover stond. Voor mij was dat niet zo moeilijk. Vanaf het begin heb ik binnen de club aangegeven dat ik ze niet zou laten vallen. Daar ben ik gewoonweg de man niet naar. Het is voor mij prettig dat ik de waardering heb gekregen.”

In welke gemoedstoestand ben je naar buiten gegaan? Met een brede grijns?

,,Nee hoor. Ook als er een ander besluit genomen zou zijn geweest, had ik me daar in kunnen vinden. Het zou wel jammer zijn geweest, daar ben ik ook eerlijk in. De club heeft de KNVB benaderd voor een licentie en nu is een en ander geregeld. Overigens ben ik van mening dat een diploma alleen niet doorslaggevend hoeft te zijn of je een goede trainer bent. Je moet het spelletje ook zien en daar hoef je niet per definitie de papieren voor te hebben.”

De druk zal nu ook bij jou komen te liggen en dat was in de voorbije wedstrijden minder nadrukkelijk aan de orde.

,,Dat besef is er weldegelijk. Het voetballeven is niet zo moeilijk wat dat betreft. Als je wint heb je vrienden en als je verliest en blijft verliezen krijg je het lastig. Het is voor de club een enorme opsteker geweest om drie wedstrijden op rij te winnen. We zullen er alles aan doen om daar op voort te borduren. Als dat lukt gaan we alsnog met een beter gevoel de winterstop in.”