Marciano Weidum scoorde vorig seizoen op regelmatig basis voor FC Rijnvogels. De van RKAVV afkomstige spits wil ook dit seizoen zijn ploeg helpen met doelpunten. Katwijkse treffers zijn ook hard nodig, want na drie duels geeft de teller welgeteld één punt aan.

 

Daags na de nederlaag tegen DSO confronteert onze redactie Weidum met het weinig rooskleurige beeld. Wat ging er zoal mis bij jullie ploeg tot nu toe?

 

,,Het is een vraag waar ik persoonlijk ook al drie duels mee rondloop. Als ik de wedstrijden analyseer is het telkens hetzelfde liedje. We domineren lange tijd, maar vergeten de voorsprong te vergroten. Vervolgens verliezen we de controle en leveren we punten in. De eerste zestig á zeventig minuten is er geen vuiltje aan de lucht, maar daarna is het foute boel. Vorige week tegen Breukelen was het helemaal triest. 1-3 voor en bijna nog verliezen ook.”

 

Tegen DSO ging het fout na de rode kaart van Stefan Schaafsma. Wat is jouw idee daarover?

 

,,Na de 1-1 gingen we nog vol voor de winst en ook bij de man-minder-situatie dacht ik nog dat het goed zou komen. Tja, dan pak je nog een rode kaart en dan is het gedaan met de koopman. Heel frustrerend. We hebben het er al diverse keren over gehad en dat zal deze week ook weer gebeuren. Positief is dat we elkaar geen verwijten maken. Natuurlijk was er verslagenheid na afloop, maar juist nu moeten we hard blijven werken. Ik voel dat de ommekeer eraan komt, hoewel de druk ook toeneemt.”

 

Het is een open deur, maar Rijnvogels had zich wel een betere start gewenst van de competitie. Hoe kijk jij naar je eigen functioneren tot nu toe?

 

,,Ten opzichte van vorig seizoen heb ik een wat andere rol. Ik stond toen vaak met het gezicht gericht op het doel van de tegenstander. Nu ben ik veel meer een aanspeelpunt. Dat is wennen, maar dat gaat wel steeds beter. Mijn doelpunten komen echt wel, daar moet je als spits ook in blijven geloven. Het verwachtingspatroon naar mij toe is groot, maar dat heb ik zelf ook. Een spits wil scoren en belangrijk zijn voor zijn team. Tegen DSO kwam ik één keer een teenlengte tekort en bij een andere actie had ik wat pech.”

 

Veel clubs willen kampioen worden in de eerste klasse. Dus dat je niet zomaar van iedereen wint is duidelijk. Maar 3 duels en 1 punt is wel heel karig. Wat moet er gebeuren in jouw ogen?

 

,,Uit de eerste klasse komen is ronduit lastig. Veel van die Rotterdamse ploegen graven zich in en daar hebben wij kennelijk problemen mee. Toch is het heel simpel. Als we drie keer de kansen benutten, staan we nu op negen. Tot drie keer toe waren we sterker, maar bleef de marge gering. We zullen moeten blijven knokken en niemand aanwijzen als de schuldige. Noch de trainer, noch spelers binnen de groep. Ik prijs mij nog steeds gelukkig om voor Rijnvogels te mogen spelen en heb het heel erg naar mijn zin. Ik wil de club terug betalen met doelpunten en dat gaat ook gebeuren.

 

Op dit moment is elke tegenstander lastig, daar vormt BVCB geen uitzondering op. Jullie gaan daar komende week op bezoek.

 

,,Ook daar zullen we vol op de winst spelen. Zonder enige twijfel stel ik vast dat we na volgende week vier uit vier hebben. Nog te weinig, maar het begin van onze wederopstanding.”

 

Daar houden we de inmiddels in Den Haag- Ypenburg wonende Marciano dan maar aan.