Hazerswoudse Boys en Koudekerk waren zijn vorige clubs. Rob Platteel hikt inmiddels tegen het eerste aan van FC Rijnvogels. Zaterdag verdedigde de sluitpost het doel van zijn ploeg tegen Quick Boys. Hij was getuige van een daverende verrassing op Nieuw-Zuid (1-2).

Martijn Zwaan en Robin Otten zijn de concurrenten en na de laatste bekerwedstrijd zal worden besloten wie het doel schoon moet gaan houden dit seizoen bij de eersteklasser.

 

Eerst maar eens gevraagd naar zijn belevenissen in de eerste bekerwedstrijd.

 

,,De zege heeft mij ook verbaasd. Anderzijds denk ik wel dat de overwinning terecht was, want wij kregen debeste kansen. Als je ziet waar voor Quick Boys de mogelijkheden lagen, mag je stellen dat zij niet heel gevaarlijk zijn geweest. Het zag er bij ons goed uit en we worden alleen maar beter. Zeker als je je bedenkt dat we best nog wat spelers missen.”

 

Overwinningen op SJC en Scheveningen en nu voor de beker tegen Quick Boys. Dat is niet misselijk te noemen.

 

,,Ik denk dat het grote verschil met vorig seizoen is dat nu iedereen bereid is om voor elkaar te knokken. Helaas ontbrak dat er nog wel eens aan destijds. Er spelen nu meer bekenden van elkaar in het team en dat werpt zijn vruchten af. Ook zijn er vijf man van het tweede bijgekomen en je merkt dat er een ‘wij’ gevoel aan het ontstaan is.”

 

Jij zou onderdeel kunnen zijn van een team dat een gooi gaat doen naar een prijs.

 

,,Dat is nog lastig te zeggen. Ik denk wel dat mijn kansen zijn gestegen. Na mijn blessure ben ik sterk teruggekomen en ik durf de concurrentie wel aan. Ik heb er ook alles aan gedaan. Volgens de trainer heb ik het goed gedaan tegen Quick Boys en nu is het weer de beurt aan de anderen om zich te bewijzen. Ik denk dat ik de defensie ook goed heb neergezet en de verdedigers koppelden oom terug dat ik het goed deed. Natuurlijk heb ik nog geen zekerheid en kan het ook het tweede elftal worden. Vooralsnog heb ik er goede hoop op dat de trainer voor mij kiest. Quick Boys was tot nu toe de belangrijkste wedstrijd voor Rijnvogels en dan is het prettig als je in de basis staat. Vervolgens win je van een ploeg die dolgraag naar de topklasse gaat en dan voel je dat we op weg zijn om er iets moois van te maken.”

 

Voorspellingen zijn voor wat het waard is, maar wil je een gooi doen?

 

,,Er is veel vertrouwen. Ondanks de blessures draaien we nu al lekker. De instelling is voorbeeldig en op deze manier moet het wel lukken.”

 

Wat er zal lukken blijft nog ongewis bij Rijnvogels, maar Quick Boys werd in het eerste serieuze duel behoorlijk te kijk gezet door de mannen van Frenk van der Kleij. Uitblinker Dirk Varkevisser zorgde voor de 0-1 voorsprong bij rust. Pal na de doelwisseling zorgde Thomas van Dijk voor balans, maar de winnende goal kwam op naam van Carl Krayenoord. Bennie van Fruchten, Eef Schoneveld, Wesley van Wijk en Orlando Ouwehand ontbraken aan de zijde van de strijders van de Kooltuin. Jeffrey Sam Sin  raakte tijdens de wedstrijd geblesseerd, waardoor de middag niet geheel vlekkeloos verliep voor Rijnvogels. Platteel was hoe dan ook dik tevreden en ruikt zijn kansen.

{moduleId=[279]}