Stefan Schaafsma verruilde topklasser ARC voor het Katwijkse FC Rijnvogels. In Alphen speelde de robuuste verdediger vorig seizoen 1310 minuten in het eerste elftal. Zestien keer gaf Edwin Vurens hem een basisplaats.

ARC wist zich te handhaven en Schaafsma was daar uiteraard blij mee. Toch was hij dus lang niet altijd meer een vaste waarde in de hoofdmacht.

 

Hoe kwam FC Rijnvogels op jouw pad?

,,De club wilde me dolgraag erbij hebben en voor mij is FCR ook dichtbij. Ik woon in Noordwijk en de trip naar Alphen was toch elke keer weer een onderneming. Nu speel ik op zes minuten afstand van mijn huis. Daarbij moet worden opgeteld dat dit een club is met ambitie en dat sprak me direct aan.”

 

Rijnvogels staat bekend als een warme club. Heb je daar in de eerste weken al wat van meegekregen?

,,Absoluut. Je merkt aan alles dat de club vooruit wil. Het heeft een professionele uitstraling en de zaakjes zijn hier goed voor elkaar. Men wil op termijn aansluiting vinden bij Katwijk en Quick Boys. In potentie liggen er ook zeker mogelijkheden bij de groep. Het bevalt me ook prima dat de kantine hier altijd lekker gevuld is. De sfeer is hier erg vriendelijk.”

 

Eerder stonden Zevenhoven en SJC als tegenstander van Rijnvogels op de rol. Nu hoofdklasser Ter Leede. Hoe verging het jullie?

,,Uiteindelijk zijn we uitgekomen op 1-1 en dat is een hoopgevend resultaat. Er staat een jonge groep, zonder vedettes. Een groep die veel voor elkaar over heeft, dat heb ik nu al gemerkt.”

 

Jij zult een belangrijke rol gaan vervullen met je ervaring.

,,Dat is zeker de bedoeling. Ik ben net dertig en in een groep zijn ook routiniers nodig. Daarom was er ook interesse voor mijn persoontje. Ik zal achterin leiding moeten gaan geven. Wat dat aangaande kan ik niet wachten tot de competitie begint.”

 

Met jouw vertrouwen richting de prestaties zit het geloof ik wel goed?

,,Natuurlijk valt er nog veel te verbeteren, maar we waren ook nu tegen Ter Leede nog niet compleet. In elk geval raken we meer en meer op elkaar ingespeeld. We moeten absoluut iets aardigs kunnen neerzetten, de club is daar wel aan toe.

 

Bedankt Stefan, we gaan jullie volgen en kijken of de hoge verwachtingen zullen uitkomen.

,,Bedankt voor het interview en we gaan er alles aan doen om hoog te eindigen.”