Acht duels, zeven punten. Twaalf duels, negentien punten. Het verhaal van FC Rijnvogels in pakweg een maand tijd. Afgelopen zaterdag moest ‘s-Gravenzande er aan geloven. Het gevolg is dat de Rijnvogels zijn geklommen naar de vierde plaats.

FC Rijnvogels heeft de opmars dus duidelijk voortgezet. Voor de vierde keer op rij mochten de Katwijkers drie punten toevoegen aan het totaal. Bij FC ‘s-Gravenzande werd het 0-3. ,,Deze zege geeft weer een uitmuntend gevoel, hoewel we er best wat meer hadden mogen maken. Zeker op basis van de tweede helft, waarin we heel dominant waren”, aldus Marchel den Haan.

Vlak voor de pauze had Carl Kraayenoord de bezoekers aan de leiding gebracht. Koud uit de rust gekomen, deelde Yuri van Es weer een tik uit aan de gastheren. Dezelfde Van Es maakte later aan alle onzekerheid een einde. Den Haan: ,,De bereidheid om voor elkaar te knokken is al weken heel groot en het vertrouwen is enorm gegroeid. We staan er nu uitstekend voor in de tweede periode en ik heb de groep ook voorgehouden dat we daar volledig voor moeten gaan.”

Den Haan vervolgend: ,,Dat er een prima groep stond is bekend, maar het komt er nu ook daadwerkelijk uit. Eventuele klappen worden opgevangen en spelers zijn vervangbaar. Enkel een licht verwijt aan de ploeg dat we het niet eerder afmaakten. Daarin moeten we nog zakelijker worden. Anderzijds is nu ook al het doelsaldo in de plus en zijn we van ver gekomen. Het herstel is ingezet. Hopelijk ronden we de eerste seizoenshelft goed af tegen GHC volgende week. Ik verwacht dat zij heel scherp voor de dag komen, anders gaan ze toch zakken op de ranglijst. Een hele belangrijke pot voor beide ploegen.”

Ook is er nog een podcast met Marchel den Haan, met dank aan RTV Katwijk.

Interview


{saudioplayer}http://k003.kiwi6.com/hotlink/tc76fg386z/denhaan101211.mp3{/saudioplayer}

 RTV katwijk banner

 

{artsexylightbox picasaUser=”leidsregiovoetbal@gmail.com” picasaAlbum=”Rijnvogels_19_nov_2011″ }{/artsexylightbox}