artikel image_Rijnvogels_2De competitievrije zaterdagmiddag werd door de Rijnvogels benut om het opgedane ritme erin te houden. Zonder tot het uiterste te gaan en geen uitermate gedreven pot op de door de herfstzon overgoten mat te leggen, had het geen kind aan Oegstgeest.

Voormalig KRV- trainer Arie van Duijn zag zijn discipelen tegen een aangepast team van de thuisclub een kansloze 6-1 nederlaag lijden. Een stand die met de rust reeds had kunnen worden bereikt, behalve dan die ene tegentreffer van de bezoekers. Want daar maakten de geelhemden in het eerste part geen enkele aanspraak op. De voor het oprapen dubbele cijfers bleven uit.

Met een beetje meer precisie in de afronding had het bij half-time al 6-0 kunnen staan. Na de snelle openingstreffer binnen de minuut van Mitchel Beijersbergen leek het inderdaad prijsschieten te worden op de kooi van doelman Thomas van der Steen. De Vogels domineerden volledig en lieten de bezoekers geen enkele mogelijkheid om doelman Martijn Zwaan in verlegenheid te brengen. Rob van der Gugten (de plaats van de licht geblesseerde Stefan Schaafsma innemend) en zijn kompanen, stonden vrijwel niets toe. Aan de overzijde was het met name in het eerst gedeelte van de door de thuisclub energiek gestarte wedstrijd, uitsluitend éénrichtings verkeer. Het stoplicht stond op groen maar sprong op rood als doelman Thomas van der Steen enkele malen bekwaam ingreep en de scoringsbeluste Rijnvogels van een treffer afhield. Na talloze mogelijkheden voor de gastheren, was het uiteindelijk de op dreef zijnde Mo Modou die de toen nog  op dreef zijnde Oegstgeestse sluitpost van dichtbij kansloos liet na panklaar neerleggen van Michael Miranda. De vorige week zo in vorm zijnde Emiel Buntsma kreeg de kans om van der Steen vanaf elf meter te passeren, maar de te slappe en voor een doelman voorspelbare inzet werd een simpele prooi voor de tot op dat moment feilloos acterende poortwachter.

Makkie

Had het voor de thee al een ruime marge voor de gastheren moeten zijn, na de thee werd geheel conform het spelbeeld de marge uiteindelijk in duidelijke cijfers uitgedrukt. Weliswaar moest het enigszins gewijzigde Rijnvogelteam aan Oegstgeest zowaar even de illusie gunnen dat er ook op de helft van Rijnvogels gevoetbald mocht worden, maar de ijverige tweedeklasser kon vooralsnog geen potten breken. Het kreeg echter toch de gelegenheid om de (wat heet?) eretreffer te noteren, maar dat mocht vanaf de elfmeter kalkstip. Doelman Robin Otten (na de rust ingebracht voor Martijn Zwaan) ging naar de goede hoek, maar was kansloos op de perfecte lancering van Roy Dijkstra. Het mocht de pret niet drukken, want voordien hadden Carl Krayenoord en Mitchel Beijersbergen al voor de 4-0 getekend.  Beijersbergen zou uiteindelijk de score tot 6-1 opvoeren. Eerst na een afgeslagen corner die wat onrust in de geel-zwarte defensie veroorzaakte en na wederom een corner van stand-in Robbert Talsma vond hij van dichtbij en simpel het vijandelijke net. Doelman van der Steen baalde en trok het boetekleed aan. Nadat hij voor de pauze met enkele knappe parades de schade beperkt had weten te houden, krabde hij zich – met verbale ongewenste ondersteuning – achter de oren.

Zodoende eindigde deze ‘vrijetijdsbesteding’ in een duidelijke 6-1 overwinning voor de thuisclub. Die, overigens zonder tot een bijzonder vermakelijk schouwspel te komen; de tweedeklasser toonde dat het vandaag een maatje te klein was voor de rood-witten die zonder bovenmatige inspanning simpel het halve dozijn volspeelde.

Bron: FC Rijnvogels/ Piet van Kampen

 

{moduleid=[336]}