interview167x60Na werkzaam te zijn geweest in Leiden, Zoeterwoude, Noordwijk en Voorschoten zal komend seizoen Katwijk te maken krijgen met trainer Hein van Heek. Meer in het bijzonder FC Rijnvogels, dat deze week bekend maakte dat de Leiderdorper in hun optiek de juiste man op de juiste plaats gaat worden.

Van Heek staat nu nog onder contract bij de zaterdagtak van Voorschoten’97, dat als elfde de winterstop is ingegaan in de Hoofdklasse A. Bij die club heeft Van Heek het nog uitstekend naar zijn zin, maar zijn gevoel heeft gekozen voor de huidige eersteklasser na dit seizoen.

,,Nog wel met een dubbel gevoel. Op zich werk ik met een prima groep en dat is ook niet de reden van mijn vertrek. Bij Voorschten heb ik het prima naar mijn zin gehad en ik wil er ook vetrekken met opgeheven hoofd. De club gaat op financieel vlak een andere koers varen en na een paar open en goede gesprekken met de TC van Rijnvogels heb ik gekozen om volgend jaar voor een andere groep te gaan staan.”

FC Rijnvogels nam eind oktober afscheid van Frenk van der Kleij en heeft er voor gekozen om het seizoen af te laten maken met Marchel den Haan. Wanneer is Van Heek in de picture gekomen?

,,Een week of twee terug ben ik benaderd. Dat heb ik vervolgens bij Jelle Raap (voorzitter TC, red.) neergelegd. Hij gaf mij aan dat de club normaal gesproken de boot afhoudt in dit soort situaties, maar dat ik in dit geval in gesprek mocht gaan met FC Rijnvogels. Afgelopen maandag kreeg ik te horen dat de keuze op mij was gevallen. Een paar dagen later waren alle details rond.”

Hoe heb je het de spelersgroep laten weten?

,,Ik heb de groep een mail gestuurd en heb vervolgens heel veel warme reacties binnengekregen van de spelers. Voorschoten’97 betreurt mijn vertrek, want ze wilden op zich graag door. Als er geen club zou zijn gekomen, was de kans groot geweest dat ik bij Voorschoten zou zijn gebleven.”

Het is aannemelijk dat je FC Rijnvogels ook al volgde de voorbije jaren.

,,Zeker. Met Voorschoten hebben we er tegen gespeeld en ik heb Rijnvogels altijd al een interessante club gevonden. De situatie bij hen is vergelijkbaar met die van Voorschoten. Beide clubs hebben een opmars gemaakt, enkel is het laatste stapje bij Rijnvogels uitgebleven tot nu toe. Tegen GHC, in de laatste competitieronde,  heb ik ze ook zien spelen. Daarbij ging het mij niet zo zeer om het voetbal, want dat was vanwege het slechte veld heel moeilijk. Wel heb ik bereidwilligheid in de groep gezien en dat is voor mij belangrijk.”

Deze week werd je al als ‘stabiel’ betiteld en men heeft een ‘heel goed’ gevoel bij jouw aanstelling.

,,Er waren nogal wat kandidaten met naam, maar ze hebben de juiste keuze gemaakt. Dat moet je uitstralen, vind ik. Rijnvogels heeft zich goed hersteld, na een moeizame start. Er komen ook nog spelers terug van blessures na de winterstop. Het gat met de koploper is groot, maar het zou geweldig zijn als ze al de hoofdklasse halen. En of dat nu lukt of niet, ik weet wat er van me wordt verlangd.”