artikel image_valke_2In de voorbereiding speelde hij nog als rechtsbuiten bij Valken ’68, maar aan het begin van de competitie kwam Valken-trainer Andries Wendt erachter dat Erwin de Ridder toch beter ergens anders kan spelen; namelijk op de rechtsbackpositie. Op die positie is De Ridder vanaf het eerste duel tot aan nu altijd de vaste keus geweest bij de huidige nummer drie van de Tweede Klasse C.

De Ridder voelt zich op dit moment erg lekker op de rechtsbackpositie bij Valken, maar waar voetbalde hij eerder?

,,Dit is echt de juiste positie voor mij; ik ben redelijk snel dus ik kan een snelle buitenspeler goed bijhouden. Bovendien krijg ik de vrijheid om als rechtsback op te komen, waardoor ik me ook zo nu en dan met de aanval kan bemoeien. Ik ben anderhalf jaar geleden samen met nog een aantal jongens overgekomen van VV Katwijk, waar ik vanaf mijn 6e heb gevoetbald tot mijn 22e. Vorig jaar ben ik kampioen geworden met Valken in de derde klasse en zijn we gepromoveerd naar de tweede klasse.’’

De Valkenburgers gaven afgelopen zaterdag voor de tweede keer dit seizoen een ‘veilige’ marge uit handen. Na DSVP was het dit keer DUNO waartegen Valken de voorsprong niet wist vast te houden. Aankomend weekend staat een belangrijk duel op het programma tegen HVC ’10, de nummer zes van de rankschikking. De ploeg uit Hoek van Holland verloor de afgelopen twee duels en is dit seizoen behoorlijk wisselvallig.

De Ridder is zelfverzekerd: ,,Ik heb alle vertrouwen in aankomende zaterdag, wij gaan voor de winst en gaan die winst ook pakken. Natuurlijk kunnen die jongens wel gewoon goed voetballen. Ze zijn inderdaad wisselvallig, maar ze hebben wel evenveel gescoord als wij. Wij moeten het aankomende zaterdag alleen doen zonder Robin Noord en Emiel van de Plas, die beiden geschorst zijn door het maximaal aantal gele kaarten te incasseren. Gelukkig hebben we uitstekende vervangers klaar staan. Overigens zijn we wel teleurgesteld over die wedstrijd van afgelopen weekend, maar je moet ook reëel blijven. Wij hebben dit seizoen ook al een keer met 2-0 achter gestaan en die achterstand uiteindelijk goed gemaakt. Soms krijg je teveel, soms te weinig.

Jullie hebben dit seizoen, evenals vorig seizoen, veel doelpunten te danken aan Artan Recica. Is Valken kwetsbaar als Recica niet aanwezig is bij jullie in verband met schorsing of blessure?

De Ridder: ,,Artan is voor ons een zeer belangrijke speler, hij staat nu al op 10 doelpunten, gescoord in acht duels. Gelukkig hebben wij nog een andere speler in de persoon van Bastiaan de Mooij, die op de positie van Artan kan spelen. Bastiaan traint altijd erg goed en is op dit moment in vorm.”