Invaller Thomas Wijsman was goud waard voor DoCoS in het duel met Hazerswoudse Boys. Door zijn treffer vertrok de ploeg van Andre Eggerding slechts met een punt uit Leiden (1-1).

 

Bert Peet sprak namens de thuisploeg over een verdiend gelijkspel. ,,Er waren kansen over en weer, enkel scoorden wij pas een minuut voor tijd. Eggerding, trainer bij de zwartwitten, mopperde over het feit dat zijn ploeg had nagelaten de tweede te maken, maar was wel van mening dat de gelijke stand in lijn was met wat hij had gezien. ,,Leo de Ruiter en Thijs van Wetten hadden na de 0-1 van Rick Timmermans de 0-1 op de schoen, maar ze kregen het niet voor elkaar te scoren. Tja, en dan komt die ongeschreven wet weer om de hoek kijken.”

 

Wijsman speelde de eerste duels in de basis, maar startte nu niet. Uiteindelijk mocht hij invallen en liet hij de 1-1 aantekenen. ,,De reden is mij niet bekend, maar ik moest dus nu tandenknarsen op de bank. Wel heb ik maar één keer kunnen trainen, dus dat zou de reden kunnen zijn. In de eerste wedstrijd speelde ik als centrale verdediger en bij Woubrugge uit stond ik in de spits. Voorheen speelde ik bij SJZ altijd in de as. Aan de ene kant is het gunstig dat ik op meerdere posities uit de voeten kan, maar voor een trainer is het dan ook wel eens puzzelen. Natuurlijk speel ik liever, maar ik ben er niet de speler na om te gaan mokken. Gelukkig heb ik dus toch mijn bijdrage kunnen leveren.”

 

Zijn doelpunt viel tegen het sluiten van de markt, nadat hij nog niet lang daarvoor als extra spits het veld was ingestuurd. ,,Op een voorzet van links reageerde ik attent door voor mijn verdediger te komen. Het was op een meter of tien van het doel. Nee, natuurlijk trek ik dan geen lange neus. Ik kon alleen maar blij zijn voor het team. Dit zou net als Woubrugge een topper moeten zijn in deze klasse, maar ik vond ons minimaal gelijkwaardig. Een punt was dan ook verdiend. Bij Woubrugge hebben we het een week terug trouwens ook niet verkeerd gedaan. We hebben zelf een aardig team staan en kunnen best wel eens bij de beste vier gaan eindigen. Misschien rolt er wel een periodetitel uit.”

 

Wijsman, woonachtig in Zoeterwoude, koos voor de Leidse club omdat het standaardteam van SJZ op de zaterdag in de zevende klasse speelt. ,,Ik hoorde van maten van de plannen bij DoCoS en vanwege onregelmatig werk kwam het ook beter uit om te verkassen. Het is een leuke klasse om in te spelen, waarbij het mij niet uitmaakt of ik tegen een andere Leidse ploeg speel of ergens in de regio buiten Leiden moet spelen. Het is fijn om te merken dat het al wat drukker was, ondanks het weer. Men is toch benieuwd naar het nieuwe elftal op de zaterdag en tot nu toe komen we niet slecht voor de dag.” DoCoS heeft na drie duels vier punten. Het eerste duel werd ruim gewonnen van Football Factory en van Woubrugge werd met 3-0 verloren.