Te midden van (voetbal)vrienden, kennissen en familie nam Dick van der Bijl zaterdag definitief afscheid als actief voetballer. Het einde van een tijdperk RCL.

 

Organisator Rob van der Zwan moest op het laatste moment improviseren. Door de overvloedige regenval (wellicht is het u opgevallen, dat het de laatste tijd zo af en toe regende) werd de wedstrijd verplaatst naar het kunstgras. Het deed geen afbreuk aan de sfeer van weemoed en gezelligheid, sterke verhalen en onverwachte ontmoetingen die een reünie kenmerken. En een reünie wás het natuurlijk. Talloze mede- en tegenspelers uit de jaren zeventig en tachtig lieten hun gezicht weer zien op de Bloemerd.

 

Ton Paulides vertegenwoordigde de gemeente Leiderdorp en overhandigde Dick een stropdas. Een symbolisch kado: weinigen konden een bal zo fraai een lange bal op de stropdas leggen als Dick van der Bijl dat kon. In hem zien we een stijlvolle, sportieve en  sympathieke man gaan, die het geluk had tot op relatieve hoge leeftijd zijn favoriete spelletje te kunnen spelen.

 

Ruud Fray