artikel image RCL 1RCL verloor met 2-0 bij en van Breukelen. Volgens Frank Bloemheuvel een uitslag die even zo goed andersom had kunnen zijn. In het laatste kwartier strafte de fysiek sterke thuisploeg getalm in de afwerking bij de Leiderdorpers af.

,,We hebben zeker zes opgelegde kansen gehad en daarvan moet je er minimaal twee maken. Dat neemt niet weg dat ik een klein uur tevreden was met ons spel. Dat was veel beter dan laatst tegen Leonidas.”

In de eerste helft was RCL twee keer vrij voor de keeper gekomen, maar Nick van der Reijden en Tom Oude Velthuis hadden het geluk niet aan hun zijde. Michel Bloemheuvel zag dat een overtreding op hem niet werd beoordeeld als een overtreding op een doorgebroken speler, waardoor Breukelen met elf man mocht blijven staan. Na de pauze leverde een handsbal binnen de zestien RCL geen penalty op, waardoor de druiven uiteindelijk zuur waren voor de ploeg uit de Bloemerd.

Verdediger Michel Bloemheuvel, broer van, baalde stevig van alweer puntverlies tegen een ploeg van onder de streep.

,,Wij moeten meer kunnen ophalen uit duels tegen Leonidas en Breukelen. Dit zijn ploegen die niet voor niets zo laag staan en RCL moet beter kunnen. Wel denk ik dat wij gewoonweg beter spelen tegen meer voetballende ploegen. Alexandria’66 bijvoorbeeld (komende zaterdag op visite in Leiderdorp, red.) heeft een voetballend elftal en daar kunnen wij beter mee om gaan. Dit is een klasse waarin veel ploegen aan elkaar gewaagd zijn. Smitshoek staat nu bovenaan, maar van die ploeg was ik niet onder de indruk.”

Wel had Bloemheuvel ook gezien dat zijn elftal niet gelukkig was bij een aantal beslissingen van de scheidsrechter.

,,Dat moment van mij, waarin ik alleen op het doel af kon gaan, was een rode kaart waard. Zij namen een uitbal, een meter of dertig van ons doel. Ik wist de bal te onderscheppen en kon Tom Oude Veldhuis bereiken. Ik liep ondertussen door en kon zo op het doel af gaan. Hun rechtsback verhinderde dat en ik dacht meteen aan een rode kaart. Hij haalde mij gewoon neer en ontnam mij zo de vrije loop richting het doel. En meer dan hands kon het niet zijn na rust in hun strafschopgebied. Het leek wel een basketballer. De uitleg van de scheidsrechter was dat het geen opzettelijk hands was. Niet te geloven eigenlijk.”

Toch heeft RCL de kansen gehad om het zelf af te dwingen. Deel je de mening van je broer?

,,In de eerste helft hebben we kansen gehad, hoewel ik moet zeggen dat zij ook wel gevaarlijk konden zijn. Breukelen is meer een counterploeg. We hebben lange tijd de kans gehad om het duel naar ons toe te trekken, maar het lukte. Het was zeker anders gelopen als we wel tegen tien man hadden gestaan of de bal had wel op de stip gegaan.”

Hoe ervaar je het eigenlijk om onder je broer te spelen of ben je dat nu wel gewend?

,,Het is nog steeds leuk. Eerder hebben we ook met mijn andere broer samen gespeeld. Daarna ging Frank naar Ter Leede en nu speel ik dus en coacht hij. Voor mij is het nog steeds een extra waarde, hoewel ik wel het idee heb dat ik een stapje meer moet doen. Je krijgt al snel verhalen van dat ik toch wel speel. Frank en ik zijn het vrijwel altijd eens trouwens. We hebben eigenlijk dezelfde visie op het spelletje.”

RCL en handhaving, het enige dat telt.

,,En vooruitgang boeken. En dat laatste lukt zeker. We hebben een leergierige ploeg en de jonge jongens gaan de wedstrijden steeds beter lezen. We spreken ook heel veel onderling. Wat moet er anders, wat ging er fout, wat zijn de verbeterpunten en meer zaken om elkaar beter te willen maken. We zijn goed bezig en we gaan ons absoluut handhaven, omdat er meer dan voldoende potentie zit in deze groep. Nu gauw Leonidas en Breukelen wegspoelen.”