In de slotwedstrijd van poule 12 van de districtsbeker verloor RCL op dinsdagavond op eigen bodem van Ter Leede (1-4). De Sassenheimers plaatsten zich daarmee voor de volgende ronde.

 

Voor RCL was het een duel om de viool van de kat. De Leiderdorpers verloren eerder van DHC, de groepswinnaar, en kansloos van FC Boshuizen.

 

Toch noemde Frank Bloemheuvel het een nuttig potje. ,,Zowel Ter Leede als RCL kwamen op de proppen met een aantal jongens die tegen het eerste aan zitten. Bij beide teams kregen spelers rust met het oog op de competitie. De 1-4 vond ik wel wat geflatteerd, maar het belangrijkste was dat we er zonder kleerscheuren vanaf kwamen.”

 

Halverwege leidde de hoofdklasser met 0-1. Na de pauze liep de score op. Voor de roodwitten scoorde William van Vliet uit een toegekende strafschop. Bloemheuvel nog eens: ,,Het is voor een trainer prettig om ook andere spelers aan het werk te zien. Uit een dergelijke wedstrijd haal je altijd weer wat aanknopingspunten en krijg je ook weer wat nieuwe inzichten.” De oud-trainer van Ter Leede staat met RCL na twee duels op twee punten. Ook Ter Leede is nog ongeslagen in competitieverband, maar won een duel en speelde j.l. zaterdag gelijk bij Young Boys.