Doorgaans is Thom Wijnalda wel koelbloedig, eenmaal aanbeland bij het vijandelijke doel. Tegen BVCB had de spits niet zijn dag en RCL-trainer Frank Bloemheuvel had het idee dat zijn spits een zak aardappelen meesleepte.

 

Wijnalda kreeg twee prima kansen. De wedstrijd was nog maar nauwelijks begonnen of RCL had al een vroege voorsprong kunnen nemen. Tegen het sluiten van de markt kreeg Wijnalda nog en keer de vrije doortocht, maar ook nu wist de aanvaller niet af te drukken. Over de gemiste kansen voelde onze redactie hem aan de tand. Na een lange zucht komt Wijnalda terug op de voor hem matig verlopen middag.

 

,,Tja, je mag zeker stellen dat ik de winnende treffer tot tweemaal toe op mijn slof had. Een negatieve hoofdrol dus. Vervelend, maar dat soort dagen zitten er voor een spits ook wel eens tussen. Vlak na de aftrap kreeg ik een bal over de verdediging heen van naar ik geloof William van Vliet. Ik kwam schuin uit voor het doel en had de 0-1 moeten maken. Bij die tweede kans maakte ik gebruik van weifelen bij een verdediger. Ik kreeg daardoor de vrije loop naar het doel, hoewel hij wel in mijn nek zat te hijgen. Ook de linksback van hun kneep naar binnen. Van tevoren hadden de trainer en de keeperstrainer aangegeven waar de zwakke hoek zat bij de doelman van BVCB. Daar mikte ik ook, maar het was krachteloos.”

 

Een spits wordt beoordeeld op zijn productie, maar hoe speelde je verder?

 

,,Ik was er niet geheel bij met mijn hoofd. Overal net een stap te laat en niet fit genoeg. Ik kon af en toe wel wat ballen doorkoppen en wat kaatsen, maar dit was zeker niet mijn wedstrijd.

 

Ik heb duidelijk de vorm nog niet van de nacompetitie van vorig seizoen, maar vanaf nu gaat er een streep onder. Morgen spelen we voor de beker tegen Ter Leede en dan ga ik lekker vrij ballen. Die goals komen echt wel weer, geloof me maar.”

 

Op zich is een gelijkspel niet beroerd, maar er had dus meer in gezeten?

 

,,Tegen DSO verdienden wij meer, maar dat vond ik nu eigenlijk niet. Natuurlijk, als ik ze maak dan winnen we. Zes uit twee was ook niet onmogelijk geweest. Vergeet evenwel niet dat zij een hele behoorlijke ploeg hebben met enkele oud-profs. Vooral hun middenlinie een aanval maakten indruk op mij.”

 

RCL heeft enkele nieuwelingen in het elftal. Wat is na zes weken jouw indruk van hen?

 

,,Stuk voor stuk zijn het verrijkingen voor onze selectie. Eigenlijk spelen we met twee nieuwe middenvelders en zij hebben ze moeiteloos aangepast. Zij vormen nu de motor van het elftal. In de breedte hebben we zeker meer mogelijkheden en ik vind dat we ook al hebben laten zien dat we niet minder waren tot nu toe in de competitie.”

 

Binnenkort is jouw maatje voorin weer terug. Daar kijk je vast naar uit?

 

,,Nick (Permanand, red.) heeft een halfuurtje gespeeld zaterdag. Misschien had hij al wat langer kunnen spelen, maar er werd gekozen voor de handrem. Zaterdag zal hij er zeker bij zitten en met hem in het team word ik ook beter. Wij voelen elkaar prima aan en ik kan profiteren van zijn snelheid.”

 

Mocht jij een keer geblesseerd wegvallen dan lijkt er wel een gat te vallen voorin in de punt. Deel je die mening?

 

,,We zijn inderdaad kwetsbaar dan. Ik vind dat de club prima, gerichte versterkingen heeft gehaald. Maar een spits erbij had van mij ook gemogen. Daar is men ook me bezig geweest, maar dat is niet gelukt. Tom Oude Velthuis kan ook in de punt spelen, maar dan moeten we direct een en ander gaan omzetten. Dus ik hoop dat ik heel blijf. Vorige week was Tom ongelukkig in de afwerking en nu dus ik.”

 

Hoe voelen de eerste ervaringen met de eersteklasse voor jou?

 

,,Het is een interessante klasse, waarin wij in staat zijn om het elke tegenstander lastig te maken. Wij zouden straks van de topdrie kunnen winnen, maar we winnen niet zonder meer van ploegen onder ons. Die tijd is geweest en dat maakt het juist zo leuk.

 

En wat mij betreft gaat RCL er vanaf nu op vooruit, want ik wil weer goals gaan maken voor de club. Spreek me er anders maar gerust op aan.”