artikel image_RCL_1RCL verloor op bezoek bij Delta Sport (2-1). Frank Bloemheuvel vond dat het duel beide kanten op had kunnen gaan, maar was vooral content met de progressie van zijn ploeg. ,,Een punt zat er zeker in, maar we hebben de tegenstander op een paar momenten een handje geholpen.”

 

,,We hebben daarnaast ook niet dominant kunnen spelen, maar anderzijds heb ik weer kunnen zien dat RCL in deze klasse moet kunnen meekomen. Zij speelden vorig seizoen nog mee om de titel. Voorlopig moeten we nog niet teveel naar de stand kijken. Handhaven blijft het doel en daar focussen wij ons op.”

 

Halverwege was er nog niet gescoord in Vlaardingen, maar kort na de pauze werd de ban open gebroken door de Leiderdorpers. Thom Wijnalda vond Nick Permanand die de verre hoek vond en de voorsprong voor RCL bewerkstelligde. Een kwartier later riep RCL de problemen over zich af, waardoor de thuisploeg langszij kon komen. Twintig minuten voor tijd kwamen de gastheren op voorsprong, waarna het duel ontaardde in een spannende slotfase. Daarin kreeg Delta Sport een rode kaart, maar was de tijd tekort voor RCL om nog een punt uit het vuur te slepen.

 

Volgende week speelt RCL opnieuw tegen BVCB, omdat het eerder gespeelde duel in zijn geheel moet worden over gespeeld. De Bergschenhoekers stelden met Leonardo dos Santos Silva een niet-gerechtigde speler op. Bloemheuvel: ,,Mijn eerste reactie was om dan nu maar drie punten op te halen in plaats van het eerdere punt. Laat ik die zienswijze maar handhaven.”

 

Rudy Kluts zat op de bank, maar mocht wel wat speelminuten maken. Kluts kende een prima seizoenstart, dus er was reden om na te vragen waarom de rechtsback aanvankelijk in trainingspak moest blijven.

 

,,Ja, de trainer is tevreden over mij tot nu toe. Maar ik stond dus niet in de basis. De uitleg van de trainer kan ik wel billijken in deze. In het eerste duel met BVCB heb ik een gele kaart gekregen en die blijft staan voor dit duel. Komende zaterdag moet die wedstrijd (op het terrein van RCL, red.) worden overgespeeld en de trainer wil geen risico’s nemen. Als ik weer geel krijg dan moet ik er af. Vandaar dat wij nu speelden in de samenstelling zoals die er waarschijnlijk komende zaterdag gaat uitzien. Wrang is dus wel dat het mij nu twee wedstrijden kost, terwijl ik er eigenlijk niets aan kan doen. De trainer heeft Jelmer Vijlbrief wel laten spelen, ondanks het feit dat ook hij al een gele kaart pakte tegen BVCB. Ik kan echter leven met de verklaring dat de trainer het niet aan durft om met twee backs te spelen die met geel aan een wedstrijd beginnen. Blijft staan dat ik nog meer baal dan de anderen van het BVCB- verhaal.”

 

Kluts mocht dus wel even invallen, maar daarin kon hij niets meer veranderen aan de achterstand. ,,Dat is voor een back ook lastig natuurlijk. Invallen is sowieso al niet makkelijk in een duel, waarin je achter staat. Het is voor mij wel even wennen, want vorig seizoen heb ik alles gespeeld.”

 

Op de vraag hoe hij het duel heeft ervaren vanaf de kant is de pezige verdediger duidelijk. ,,Op het moment dat het 1-1 werd voelde ik aan dat het mis zou gaan. Even later was het ook raak. We gingen teveel achteruit lopen en vaak is dat geen goed teken. Verder vond ik dat we vooral in de eerste helft te weinig aan voetbal zijn toegekomen. Zij overigens ook niet echt. Over het geheel genomen was Delta Sport iets beter, zonder dat ze een vracht aan kansen hebben gekregen. Verdedigend doen we het heel behoorlijk in deze klasse, waarbij het ook prettig is dat we Tim (Van Luxemburg, red.) weer terug hebben.”

 

RCL moet zo zoetjes aan wel punten gaan pakken, hoewel de ploeg niet wekelijks wordt weggespeeld. Kluts nog eens: ,,Er is geen enkele paniek bij ons. We kunnen goed mee met de tegenstanders en we winnen onze potjes echt wel. Na een wedstrijd of toen maken we de tussenbalans op en dan weten we of we te weinig punten hebben of dat we op schema zitten. Ik heb in elk geval een goed gevoel over komende zaterdag. Thuis zijn we al lang ongeslagen en dat moeten we maar zo houden ook. Zeker is in elk geval dat Leonardo niet meedoet. En ik dus helaas ook niet..”