HomeRCLInterviews RCLFrank Bloemheuvel: "We hadden de absolute wil"

Frank Bloemheuvel: “We hadden de absolute wil”

-

Tot de laatste seconde bleef hij zijn ploeg toe schreeuwen. Ook de bevrijdende 2-0 was voor Frank Bloemheuvel nog geen reden om achterover te leunen.

Het duel tussen RCL en TOGR kon lange tijd alle kanten op, maar uiteindelijk dreef RCL boven.

,,In de eerste dertig minuten ging de strijd gelijk op en om eerlijk te zijn vond ik TOGR in het laatste kwartiertje van de eerste helft wat sterker. Matthijs heeft ons in die fase er doorheen gesleept.”

De trainer zag echter in de tweede helft dat zijn ploeg het meeste recht had op de zege.

,, Tijdens de rust hebben we orde op zaken gesteld. We konden in de tweede helft meer druk zetten op hun verdediging en konden het opbrengen om geduldig te wachten op een foutje. Vooral hun keeper en twee verdedigers waren kwetsbaar en daar ging het ook fout bij hen. Elke lange bal van ons gaf hen problemen en zij moesten na de 1-0 meer risico’s gaan nemen. Wij bleven taakbewust spelen en zijn ook amper meer in gevaar geweest.”

RCL straalde uit om te willen winnen, iets wat bij TOGR niet heel erg zichtbaar werd. Eens?

,, We wonnen op basis van de absolute wil om het duel naar ons toe te trekken. Sprankelend was het dit keer niet, maar net als vorige week kon je zien dat zij mentaal kwetsbaar zijn.”

Een eerste horde is genomen en misschien wel de belangrijkste.

,, TOGR was zeker een lastige tegenstander. Met de jongens heb ik afgesproken er even van te genieten. Vanaf maandag gaat alle focus naar Gouda. Onze mensen hebben hen zien spelen, dus maandag hebben we het rapport binnen. We blijven verder in hetzelfde ritme en moeten nog tweemaal ‘ knallen’.

RCL start zaterdag met een thuiswedstrijd. Een week later is sportpark Groenhoven het decor voor de allesbeslissende wedstrijd met een plek in de eerste klasse als inzet.