artikel image_RCL_1RCL leek een lastige middag tegemoet te gaan tegen FC Rijnvogels, maar niets bleek minder waar. Zonder William van Vliet en nog enkele andere basisspelers werden de Katwijkers kansloos gelaten. Nick van der Reijden was de maker van de eerste goal en die mocht wel worden ingelijst.

Van der Reijden was ingetogen over zijn treffer, maar vond het uiteindelijk wel leuk om de 1-0 te beschrijven.
,,We waren bezig met een val over de as van het veld, waarna de bal naar rechts ging omdat spits Thom Wijnalda naar rechts was uitgeweken. Ik was ondertussen doorgelopen en kwam op randje zestien een paar meter los van mijn tegenstander. Thom kreeg de bal precies over de verdediger. Ik dacht niet na en nam de bal direct op de ‘toffel’.Vervolgens ging die de bovenhoek in. Ja, een aardige goal wel.

De vleugelaanvaller wilde echter het accent bij zijn ploeg leggen. ,,RCL speelde als een hecht collectief, zoals we dat eigenlijk al lang kunnen opbrengen. We hebben een enorme bereidheid om klusjes voor elkaar op te knappen op het veld. Verdedigend klopte het ook weer en gaandeweg blijkt toch wel dat veel ploegen het lastig hebben om ons te bestrijden.”

FC Rijnvogels kwam er dit keer niet aan te pas en de vraag was of de zege extra lekker voelde, omdat hij eerder ook uitkwam op de Kooltuin.
..Ik heb absoluut geen wraakgevoelens, maar leuk is het wel om te scoren tegen een club waar je gespeeld hebt. Wel moet ik zeggen dat zij mij erg teleurstelden qua spel. Het was trouwens ook leuk om tegen Frenk van der Kleij te moeten spelen. Onder hem heb ik nog gespeeld bij Valken’68, nadat hij mij had ‘opgehaald’ bij Lugdunum.”

Tot nu toe had Frank Bloemheuvel zes keer een basisplaats in petto voor Van der Reijden. ,,Ja, het gaat nu lekker. Ik heb een aantal jaren gekend waarin ik vond dat ik in de basis moest spelen. Dat idee heb ik laten varen. Daardoor heb ik het nu naar mijn zin in een leuke selectie. De vorm is terug en ik leg mezelf niet teveel meer op. Dat werkt prima, want ik kom weer op het niveau van mijn beste periode bij Valken. Afgelopen jaar heb ik veel meegemaakt en daar staat nu een streep onder. Ik kan nu gelukkig terugkijken op een aantal goeie wedstrijden en ik voel me conditioneel in orde. Lekker fit en daardoor kan ik onbevangen spelen. Eigenlijk geldt dat voor heel RCL, want we hoeven op zich niks. Ja, erin blijven. Maar voorlopig hebben we daar geen zorg over.”

Sterker nog, RCL blijft maar stijgen op de ladder.
,,We hebben nog een duel extra voor de boeg, dus het gaat niet verkeerd op deze manier. Voor ons is het vooral een leerjaar. We moeten werken aan de zwakheden en van daaruit kunnen de resultaten nog beter worden. RCL is pas zeven duels onderweg, dus conclusies moeten er niet getrokken worden. Dit RCL kan gezien de wekelijkse uitslagen op zich iedereen pakken. Enkel Alexandria’66 komt boven het maaiveld uit.”