donderdag, maart 28, 2024
HomeRCLInterviews RCLJelmer Vijlbrief: ,,Toe aan promotie”

Jelmer Vijlbrief: ,,Toe aan promotie”

-

Linkervleugelverdediger Jelmer Vijlbrief wil de lat hoger leggen. Voor zichzelf en RCL. Naar zijn idee moet RCL komende zaterdag een grote stap kunnen zetten richting de eerste klasse.

Enigszins gehavend startte hij afgelopen zaterdag, om een kwartier voor tijd het veld te ruimen. Dinsdagavond volgde de eerste training richting het tweede duel en ook nu haalde Vijlbrief het einde niet.

,,Het lopen ging op zich goed, maar bij elk balcontact had ik wel last. Het leek me wijs om eerde te stoppen. Nu gaan we kijken hoe het donderdag gaat. Of ik zaterdag speel? Natuurlijk, nu gaat het erom en valt er wat te winnen. Daar speel je het hele seizoen voor. Desnoods met veel pijn, maar ik ga de wei in zaterdag.”

In het eerste duel werd het einde door diverse spelers met pijn en moeite gehaald. Martin Boom viel zelfs in de eerste helft al uit. Is er al duidelijkheid over zaterdag voor wat betreft het meespelen van de ‘sukkelaars’?

,,Boom heb ik gisteren niet gezien. Geen idee wat de status is. Thom Wijnalda trainde wel volop mee en verder is iedereen wel inzetbaar, zo schat ik in. Voor Tim (van Luxemburg, red.) is er wat rust gecreëerd, maar die zal ook gewoon starten.”

RCL speelt thuis en dat lijkt een voordeel. Ben je het daar mee eens?

,, TOGR heeft een technische ploeg en ons veld zal er niet zo bij liggen als het veld in Rotterdam. Dat werkt in ons voordeel. Zij hebben geen ploeg die de lange bal wil hanteren. We hebben zeker kansen, maar ik vind wel dat we in de eerste pot moesten overleven na de pauze. Daarin werden we af en toe weggespeeld.”

Jij had het zelf ook bepaald niet makkelijk. De onwillige enkel als reden?

,,Normaal gesproken word ik er niet zo vaak uitgelopen. Ik had nu een rappe speler tegenover mij en daar had ik moeite mee. Het kan niet anders dan dat dit kwam doordat ik niet voluit kon gaan vanwege die enkel.”

Denk jij dat TOGR cruciaal is voor RCL?

,,Het kan niet missen dat TOGR de beste tegenstander is uit het rijtje van vier. Gouda ken ik weliswaar niet, maar ik kan me niet voorstellen dat zij meer in huis hebben dan TOGR. SVC’08 zijn we in de competitie tweemaal tegenkomen. Daarvan pakten we vier punten en we waren ook beter. TOGR zal de lastigste horde zijn en we zullen vooral waakzaam moeten zijn voor hun snelheid. Vooral voorin loopt er nogal wat rond. Het viel me trouwens op dat hun nummer zestien (Lenine Cabral Semedo, red.) er pas vlak voor rust in kwam. Hij was beter dan de verdedigers die bij hen in de basis zijn gestart.”

RCL heeft dus een reële kans om volgend seizoen in de eerste klasse te spelen?

,,Onze selectie is niet heel erg breed, maar iedereen aan boord kan meekomen. Ik voel dat de spelers en de club toe zijn aan promotie. Mijn ambitie is zonder pardon om het hoogste niveau na te streven. Nu eerst bij RCL en daarna zien we wel verder.”

Vijlbrief begon zijn voetballoopbaan bij RCL in de F9. Daarna kwamen de F2 en F1 op zijn pad. Vervolgens een halfjaartje E3 en daarna ruim een jaar de E1. Sparta Rotterdam deed scoutingswerk, waarna de thans negentienjarige Leiderdorper werd opgehaald. Vijf jaar kwam hij uit voor de club van Het Kasteel.

UVS was zijn volgende uitdaging, maar grote kansen om door te stoten vanuit de A-junioren kwamen er niet. Terug op het oude nest is Vijlbrief toe om daar een succes neer te zetten. TOGR zal er dus in eerste instantie aan moeten geloven.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read