HomeRCLInterviews RCLMatthijs de Vreede hekelt grote nederlaag

Matthijs de Vreede hekelt grote nederlaag

-

Uit voorzorg verliet hij bij 4-0 het veld. Doelman Matthijs de Vreede wilde geen risico lopen voor de nacompetitie. Bepaald vrolijk stond zijn gezicht na afloop niet.

Begrijpelijk ook gezien het feit dat RCL niet enkel met 6-0 verloor, maar ook het doelsaldo kreeg een flinke optater van de Leiderdorpers.

,,Uitgangspunt was om met minimaal verschil te verliezen, maar dat is van geen kant gelukt. We hebben dit seizoen bewezen over een prima verdediging te beschikken en we kregen weinig goals tegen. Als keeper is het niet prettig om zo vaak gepasseerd te worden. Het was prettiger geweest om te eindigen op 1 tegengoal per wedstrijd, maar daar zijn we dus nu overheen gegaan.”

Voor de Vreede zit het seizoen er nog niet op, want RCL heeft nog een kans om achter GHC aan te reizen naar de eerste klasse. Vandaar ook dat hij de negentig minuten niet volmaakte.

,,Ik had al last van een spier naar de bil toe en die werd enkel maar harder. Preventief heb ik me toen laten wisselen, want voor ons is het menens vanaf volgende week. Al met al was het niet mijn dag, want ik heb er een hekel aan om te spelen tegen een ploeg die tegen jou kampioen wordt.”

Heb je nog iets positiefs teruggezien van RCL dat straks wel moet winnen?

,,We wilden opbouwen en deze wedstrijd ook benutten als oefenduel richting volgende week. Daarin zijn we niet of nauwelijks geslaagd. De trainer was flink pissig in de rust en daar kan ik wel inkomen. Uiteindelijk hebben we de doelstellingen wel gehaald, dat is dan het lichtpunt. Dat wilde dus zeggen dat we hoe dan ook de nacompetitie moesten halen en zonder kaarten eindigen. Deze scheidsrechter staat er om bekend om te strooien, dus wat dat betreft is de schade wel meegevallen.”

RCL eindigde in d reguliere competitie, dat stond na vorige week al vast, als derde.

Na GHC kreeg RCL nog wel de minste treffers tegen, hoewel de 6-0 het doelsaldo wel geweld aan deed. Opvallend genoeg scoorden negen ploegen meer doelpunten dan de brigade van Frank Bloemheuvel.