nabeschouwing167x60RCL heeft de eerste nederlaag van het seizoen te pakken. Op bezoek bij Smitshoek leek de brilstand de eindstand te worden, maar een paar minuten voor tijd moest Mathijs de Vreede de bal uit het net halen.

 

RCL behaalde tot aan Smitshoek drie keer een gelijkspel en wiskundig gezien kwam het moment van een eerste zege of nederlaag dichterbij. Het werd het laatste en daar baalde doelman wel van, maar al te donker ziet De Vreede de toekomst niet in voor zijn ploeg.

 

,,Het zit er natuurlijk een keer aan te komen dat je verliest, maar ook tegen Smitshoek was dat te voorkomen geweest. Tegen DSO vond ik ons wat beter, tegen BVCB en Spijkenisse hadden we het wel moeilijk, maar we waren zeker gelijkwaardig aan deze tegenstander. Ik ben van mening dat dit ons niveau is. RCL en de eerste klasse gaan goed samen. Enkel zullen we aanvallend nog wat meer moeten gaan brengen en we hebben ook nog geen langere fases gehad waarin we konden dicteren. Dit keer misten we wel een aantal basisspelers (Thom Wijnalda, Tom Oude Veldhuis en Jelmer Vijlbrief, red.) en dan is het verdienstelijk dat je gelijk zou spelen. Helaas hebben we dat punt dus niet over de streep kunnen trekken.”

 

RCL kreeg vorig seizoen weinig goals tegen en ook nu is het lastig scoren tegen de ploeg van Frank Bloemheuvel. Veelvuldig scoren is echter ook niet aan de orde tot nu toe. ,,Achterin staat het goed en we hebben nu ook Tim (Van Luxemburg, red.) weer terug. Straks komt Floris van der Geest er weer bij en dan winnen we aan creativiteit. Hij kan het spel goed opendraaien. Ongetwijfeld zullen we dan ook meer kansen gaan krijgen. Nu is het zaak om zo snel mogelijk een pot te winnen, zodat het vertrouwen kan toenemen. We weten nu dat er absoluut wat te halen valt in deze klasse, want we zeker geen enkele tegenstander te vrezen.”

 

Volgens de trainer heb jij weer aardig staan keepen. Heb je dat ook zelf zo ervaren. ,,Het ging niet slecht, hoewel zij echt de kansen niet aan elkaar wisten te rijgen. Ik was ook uit op revanche, want ik ging vorige week niet vrijuit bij het tegendoelpunt. Dat voel je aan als keeper en daarom was ik er nu op gebrand om een goede prestatie neer te zetten. Ik baal ervan als ik een fout maak, hoewel ik er niet meer van wakker lig.”

 

Vier duels, drie punten. RCL heeft nog drie ploegen onder zich. ,,Dat is niet denderend, maar met een zege stijg je ook zomaar wat plaatsen.”

 

Je staat al een tijdje onder de lat bij RCL. Is dit ook je eindstation? ,,Ik hoef niet meer zo nodig naar een andere club. Die kans had ik dan eerder moeten aangrijpen. Misschien ben ik in het verleden te bescheiden geweest. Nu heb ik het in elk geval nog steeds goed naar mijn zin. We hebben een prima groep staan en een prettige trainer die veel communiceert. Frank is een mensenmens en dat bevalt mij wel. Het is voor mij een uitdaging om er alles aan te doen om met RCL in de eerste klasse te blijven. Dat moet deze groep aankunnen. Smitshoek was vorig seizoen een titelkandidaat en wil nu ook weer meedoen om de prijzen. Als je dan eigenlijk recht heb op een punt, geeft dat het volste vertrouwen naar de rest van de competitieduels.”