artikel image_RCL_2RCL, zie ook het eerdere verslag, won van BVCB en kwam daarmee uit op acht punten. Alles is netjes in evenwicht met twee zeges, twee nederlagen en twee puntendelingen. Opvallend is dat de Leiderdorpers de minste doelpunten maakten, maar dat tevens de minste tegendoelpunten verwerkt behoefden te worden.

Na afloop van het duel sprak onze redactie met aanvoerder William van Vliet en met trainer Frank Bloemheuvel. Van Vliet haalde het eind van de wedstrijd niet, want de nummer tien werd met rood van het veld gestuurd. Waarom is de logische vraag.

,,De scheidsrechter legde het uit als natrappen. Ik was daar heel verontwaardigd over. Ik probeerde de bal te beschermen en die spits hing een beetje om me heen. Samen kwamen we buiten het veld terecht en op een dergelijke plek heeft het natuurlijk geen zin om een overtreding te maken. Omdat ik moest bijstappen, kwam ik per ongeluk op zijn hiel trapte. Hij schreeuwde het uit en daar reageerde de scheidsrechter op. Van natrappen was geen sprake en dat zit ook niet in mijn aard. Heel jammer, want nu mis ik Rijnvogels volgende week. Helaas kan het niet meer worden teruggedraaid.”

Naast het feit van deze smet op de middag was de aanvoerder vaak nadrukkelijk aanwezig en uit zijn hoekschop scoorde Michel Bloemheuvel de enige treffer. Van Vliet kon tevreden terugkijken op het duel.

,,We dachten destijds een winstpunt te hebben gepakt, maar nu zijn het er drie geworden. Erg belangrijk, want we sluiten weer aan. We speelden goed in de organisatie en dat is ook onze basis. De as zat prima dicht en de backs hadden ook controle over hun directe tegenstander. Het was hoofdzakelijk hard werken in dit duel. Gelukkig heb ik aardig kunnen sturen en wisten we de linies goed op elkaar aan te sluiten.”

Gaandeweg de wedstrijd kwam Van Vliet meer en meer naar achteren te spelen. ,,Dat klopt. Zij brachten een snelle speler in en ik heb gewisseld met Michel. Hun nummer zeven is veel statischer en we hebben de wisseling bij hun zo opgelost. Geen punt. Ik speel waar RCL me nodig heeft.”

Frank Bloemheuvel was er vrijwel de gehele wedstrijd gerust op geweest dat RCL de punten in eigen huis zou houden, ook al was het eigenlijk een uitwedstrijd.

,,Nee, ik heb nooit het idee gehad dat we in de problemen zouden komen. De 1-0 was wel een ‘dunne’ score, maar de 2-0 hing veel meer in de lucht dan de gelijkmaker. Jammer dat we die tweede goal niet maakten, maar dit is ook voldoende. Na de rode kaart had het nog hachelijk  kunnen worden, maar we pakten de organisatie direct weer goed op. De hele wedstrijd hebben we agressief gespeeld en konden we het op brengen om vooruit te verdedigen. Als je BVCB laat voelen, zijn ze tot veel in staat. Daar kwam het door ons spel nu niet van.”

Midweeks oefende RCL tegen Lugdunum en werd kansloos gelaten. Misschien uiteindelijk toch nog een nuttige pot voor RCL is de logische vraag aan de winnende trainer.

,,We speelden daar vreselijk naïef en kregen een pak slaag te verwerken. Die wedstrijd heb ik kunnen aangrijpen om de boel weer op scherp te zetten. Kennelijk heeft het ons geholpen om er nu wel te staan. Laatst wonnen we van Nootdorp en waren we ook even in de zevende hemel. Dat kan dus niet, want je moet er de volgende wedstrijd ook weer staan. Nu hoeven we het tenminste niet meer over de zeperd te hebben en staat er een streep onder Lugdunum.”

Volgende week komt Rijnvogels naar Leiderdorp- een wedstrijd die deze week aandacht krijgt via de voorbeschouwing- en daar wordt al naar uitgekeken bij RCL.

,,Zeker, een leuke pot. Verder kijken we hier ook niet vooruit. We leven bij RCL met de week. GHC dik gewonnen voor de beker ? Ja, ik heb het gehoord. Knap hoor. Maar goed, laten ze daar maar denken dat ze heel goed zijn (haha). Nee joh, zoals gezegd..wij hebben nu enkel maar oog op Rijnvogels. Lekker in elk geval dat we van een punt drie hebben gemaakt. De boosheid over het overspelen is daarmee verleden tijd.”