artikel image_RCL_1Na een overtuigende reeks wedstrijden belandde RCL weer met beide benen op de grond. In Delft kreeg de ploeg van Frank Bloemheuvel er ongenadig van langs: 6-1. Een flinke knauw voor het doelsaldo van de Leiderdorpers.

Vitesse kwam binnen tien minuten al op 2-0, waarna RCL het organisatorisch niet meer op orde kreeg. ,,Het deed me sterk denken aan Feyenoord. De ene week zeer sterk voor de dag komen, om daarna ver terug te vallen. Er lukte feitelijk niets.”

Bij rust was het al 3-0, waarna Bloemheuvel zijn manschappen voorhield dat een snelle aansluitingstreffer nog hoop zou kunnen opleveren. Na de 4-0 was RCL echter geheel en al murw gespeeld. ,,Aan beide doelpunten zat wel een luchtje trouwens. Bij die derde ging er drie keer een overtreding aan vooraf en die vierde was zonder twijfel een buitenspeldoelpunt. Daarna was het voor ons zaak om de schade zo beperkt mogelijk te houden.”
Enkel Thom Wijnalda zorgde uit een strafschop nog voor een eretreffer.

Leroy van Westrienen begreep er eigenlijk helemaal niets van. Even terecht als simpel gesteld was zijn uitleg de volgende: ,,Het ging gewoon niet.”
Om te vervolgen: ,,We gaan het er maandag over hebben. Iedereen moet nadenken wat er zoal fout ging. Natuurlijk was de start zo slecht dat we meteen achter de muziek aan liepen. Vanaf de 2-0 waren we niet in staat om er nog wat van te maken.”

Bij RCL ontbrak de voor vier duels geschorste William van Vliet en Van Westrienen stipte zijn afwezigheid ook aan voor de grote nederlaag. ,,Hij kan orde op zaken stellen en met zijn ervaring spelers neerzetten. Niemand kon dat overnemen. Dit keer niet althans.
We zullen lering moeten trekken uit deze nederlaag, dat gaf onze aanvoerder ook aan na afloop. Het is nooit fijn om dik te verliezen en zo machteloos te zijn. Eerlijk gezegd heb ik geen lichtpuntje gezien. Bij mij liep het ook niet.”

RCL gaat zich nu opmaken voor de boeiende tweestrijd met GHC. Van Westrienen kijkt er al naar uit. ,,Liever verlies je niet, maar als het dan toch moet gebeuren dan maar van Vitesse Delft en niet tegen GHC. We hebben nog wat recht te zetten na de 6-0 in de laatste wedstrijd die we tegen ze speelden.”

De middenvelder speelt de laatste weken in de basis en daar wil hij zich ook niet meer uit laten spelen. ,,Ik heb wat geluk gehad met geblesseerden en geschorste spelers, waardoor ik mijn kans kreeg. Ik wil nu ook uitstralen dat ik die plek verdien. Het lijkt mij het beste om deze wedstrijd maar zo snel mogelijk te vergeten. Ook al moet ik er nog over nadenken wat er zoal mis ging. Bij de nabeschouwing zal dat aan alle spelers worden gevraagd. Een dag na de nederlaag kan ik het eigenlijk nog steeds niet vatten.”