HomeTweede klasseRCL,,Kaarten nog niet geschud"

,,Kaarten nog niet geschud”

-

Frank Bloemheuvel stond er na afloop ontspannen bij. Niet dat RCL al zeker is van een finaleplaats in de nacompetitie, maar de trainer had een prima wedstrijd gezien met een sterk RCL.

,,We voetbalden nu dus om te winnen, zoals het ook hoort. Voor de rust kwamen we sterk voor de dag. Eerst in het begin en daarna ook in het laatste stuk. Daar tussenin was het wat lastiger. Martin Boom kon niet verder en toen hebben we Remon Prins een linie laten zakken. Na die omzetting namen we het heft weer in handen. De 1-2 was een prima goal en we kregen nog wel meer mogelijkheden om verder uit te lopen.

In de rust gingen Rene Blaauwkamp en Brian Cairo tekeer in de Rotterdamse kleedkamer. Het trainersduo verweet de spelers dat er geen intentie was om te winnen. Er werd maar wat aangemodderd volgens het tweetal. ,,We hoeven echt niet te hakken en zagen, maar er moet wel met emotie worden gespeeld”, zo luidde het advies voor de tweede helft. De tirade werkte, want TOGR werd veel dreigender in de tweede helft. Zo plaatste Omori Rusland een bal op de lat en moest doelman De Vreede regelmatig aan de bak.

,,We hadden, zeker in de tweede helft, veel moeite met de bewegende spelers van TOGR. Anderzijds kregen zij ook weinig vat op ons spel. Het resulteerde in een leuke, open wedstrijd. Na de rust vergaten we wel wat slimmer te spelen. Balbezit was op dat moment belangrijk, maar we waren de bal te vaak te snel kwijt.

In de slotfase kon het duel bij 2-2 nog alle kanten op. Zo werd Nick Permanand tweemaal gevaarlijk en had de scheidsrechter de bal op de stip kunnen leggen. De doelman speelde echter de bal en nam en passant Wijnalda mee.

,,Natuurlijk roep je dan wat vanaf de bank, maar ik denk dat de beslissing in orde was. We hadden nog kunnen winnen, maar vooral in het laatste kwartier was het toch vooral zaak om die 2-2 over de streep te trekken.”

Heb je een dergelijke tegenstander als TOGR gezien in de tweede klasse?

,,Nee, dit was de beste tegenstander. Ik zeg daarmee niet dat GHC minder is, maar die zijn meer fysiek ingesteld dan deze ploeg. Het was pittig, maar we speelden zelf ook niet verkeerd. Of dit onze beste wedstrijd was weet ik niet, want voor de winterstop kwamen we ook alleraardigst voor de dag. De kaarten zijn zeker nog niet geschud. Je kunt nog niks zeggen over de afloop.”