RCL heeft het eerste duel in de districtsbeker verloren van DHC (1-2). Geen schande, want de ploeg uit Delft speelt een klasse hoger. Daarnaast kregen de Leiderdorpers kans op meer.

Met nog twee duels voor de boeg in de groepsfase lijkt de kans klein dat RCL zal overleven in het bekertoernooi. De ploeg van Frank Bloemheuvel wacht namelijk nog twee zware klussen. FC Boshuizen staat op de rol voor de midweekse strijd in de beker, terwijl Ter Leede daarna nog aan de bak zal komen tegen RCL. Voor RCL zal uitschakeling niet heel zwaar wegen, maar wordt er meer gekeken naar het niveau dat gehaald wordt.

 

Bloemheuvel kon wat dat betreft tevreden zijn over het spel tegen DHC. ,,We openden goed en waren in de eerste pakweg vijfentwintig minuten beter. We kregen vier enorme kansen, maar helaas gingen we daar slordig mee om. Bij de eerste de beste tegenaanval vloog een afstandsschot in de kruising. Hierdoor waren we wat van slag en werd DHC sterker. Vlak voor rust kreeg Frank Boom een penalty tegen vanwege hands en kwamen ze op 0-2.”

 

RCL rechtte na de pauze de rug en kwam nog terug tot 1-2. Het stemde Bloemheuvel goed gemutst. ,,In de tweede helft ging het gelijk op, zeker in het eerste kwartier. Daarna gingen we alles of niets spelen en kwamen we nog in de buurt van de gelijkmaker. DHC was over het algemeen genomen uitgekookter en je ziet ook dat zij meer ervaring hebben. Ook nu toonden we echter aan dat we het in principe elke ploeg lastig kunnen maken. Tegen een hoofdklasser is dit geen onaardig resultaat.”

 

De wedstrijd werd ontsierd door twee rode kaarten, die in de ogen van Bloemheuvel overigens wel overdreven waren. Aan RCL kant moest William van Vliet inrukken nadat hij een doorgebroken speler licht had getoucheerd.

 

,,Ik denk dat we zo langzamerhand toe werken naar competitiesterkte, dat is een prettige constatering. Wel zal de creativiteit omhoog moeten en zullen we ook moeten gaan scoren. Zoals ik al meldde kregen we prima kansen en daar moet je er minimaal twee van maken. Ik denk, maar dat ter zijde, dat we ook best een pingel hadden mogen krijgen voor de rust.”

 

RCL speelde zonder de geschorste Rudy Kluts en Michel Bloemheuvel. Nick Permanand speelde niet vanwege een blessure. De basis van de ploeg uit de Bleomerd zag er als volgt uit: De Vreede, F. Boom, Van der Marel, Van Luxemburg, Vijlbrief, Nagtegeller, Van Vliet, Wijsman, Scheurwater, Wijnalda en Oude Veldhuis. Ook Westrienen, Van der Reijden en De Boer kwamen nog binnen de lijnen.