vrijdag, maart 29, 2024
HomeTweede klasseRCLEinde tijdperk RCL nadert voor Freek Jonker

Einde tijdperk RCL nadert voor Freek Jonker

-

voorbeschouwing167x60Mogelijk speelt hij nog tweemaal in de basis van de hoofdmacht van RCL. Daarna staat er een streep onder zijn bijdrage in het Leiderdorpse voetballeven.

Hij startte dit seizoen in het tweede elftal en had daar ook vrede mee. Aan het einde van het seizoen staat hij toch (weer) in het eerste en heeft hij serieuze kansen om mee te doen in twee zeer belangrijke duels voor RCL. En voor zichzelf..

,,Voor mij worden het ook bijzonder wedstrijden. Ik woon en studeer in Amsterdam en ga daar voetballen na dit seizoen. Dat is een vreemde gewaarwording, want ik speelde altijd voor RCL. Zaterdag ga ik dus mijn laatste thuiswedstrijd spelen en dat zal best een traantje teweeg brengen. Op thuis na was het RCL terrein mijn tweede huis en daar heb ik ook een heel sociaal leven opgebouwd.”

Zoals gezegd was je er aanvankelijk niet bij, maar nu het er omgaat heb je je toch weer in het eerste gespeeld.

,,Als linksback is er een betere. Jelmer (Vijlbrief, red.). Daar kon ik al snel vrede mee hebben. Uiteindelijk ben ik erbij gehaald voor de zogeheten balans op het middenveld. Ik moet de gaten dicht lopen en dat gaat de voorbije weken goed kennelijk. Ik hoop dat ik speel, maar ik weet ook dat als het niet gaat er meteen andere klaar staan. Leroy Westrienen en Youri de Boer kunnen ook uit de voeten op het middenveld. Concurrentie is goed want dan zal je scherp moeten blijven.”

Hoe ziet deze week eruit voor jullie?

,,Dinsdag hebben we gewoon getraind en net als anders op conditioneel vlak. Donderdagochtend trainen we ook en daarna gaan we naar het tweede kijken en ondersteunen. Zij spelen in Berkel de finale van de beker. De training zal gericht zijn op technisch en tactisch vlak. Dat is niet anders dan anders. Natuurlijk staat er druk op deze dagen, maar daar moet je enkel van genieten. Het geeft een kick om nu alles wat je in je hebt te moeten geven. Er is veel vertrouwen en we voelen ons sterk. Ook conditioneel. Dat is heel belangrijk, want er worden in deze fase veel wedstrijden beslist in de laatste tien minuten.”

Gouda is dus de laatste horde. Wat weten jullie inmiddels van hen?

,,Zelf heb ik al even op hun website gekeken. Het viel mij op dat uit de verslagen blijkt dat er vooral snoeihard gewerkt wordt door dat elftal. Ik denk dat deze tegenstander ons wel ligt. Verder zal onze trainer donderdag ook alles uit de doeken doen over de tegenstander, want de meesterscout van RCL heeft zijn werk gedaan. Dat we TOGR hebben uitgeschakeld is mooi, maar dat is verleden tijd. Geen idee of zij sterker zijn dan Gouda. Het zijn nu twee op zichzelf staande wedstrijden en dan is het van geen belang wie de rol heeft van favoriet.”

Weet jij of de RCL-jeugd nu wel massaal op de duels zal afkomen?

,,Ik begreep dat er heel veel teams vorige week zelf een toernooi moesten spelen en daardoor dus niet konden kijken. Ik vermoed dus dat het zaterdag veel drukker zal worden en dat kan ons alleen maar steunen. Verder wil ik kwijt dat ik het supergaaf vind dat jullie via de nieuwe site veel aandacht geven aan de lager spelende clubs. RCL krijgt nu heel veel extra aandacht en dat is goed voor de club.”

Dank, we doen het graag. Nog een laatste vraag voor nu.

,,Wil je die dan zaterdag stellen? Ik sta eigenlijk in de keuken en ik moet nu verder, want anders gaat het finaal fout met de pannenkoeken.”

Alle begrip, Freek. Bedankt!

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read